ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Αν είναι να καείς, χριστιανέ μου, κάψου προεκλογικά. Όλο και κάποια σύσκεψη θα προκύψει, όλο και κάποια έκτακτη χρηματοδότηση θα ενσκήψει. Αν καείς μετεκλογικά, κάηκες κυριολεκτικά. Στην Ελλάδα τα πάντα είναι θέμα timing. Λέτε ότι δεν το γνωρίζουν αυτό οι εμπρηστές; Έχουν κι αυτοί τις κοινωνικές τους ευαισθησίες.

Τελικά αυτή η διαμάχη της ΤΕΔΚ με την ΕΚΠΟΛ της Νομαρχίας μάς θυμίζει ναυμαχία σε… ποτήρι. Μαλώνουν οι αθεόφοβοι για τις εκδηλώσεις στις πλατείες των χωριών τον Αύγουστο. Σκεφθείτε να τους είχε καλέσει για κανένα Μέγαρο Μουσικής, θα είχε ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος από τους πρόποδες των Μηλεών.

Αποτελεί κατάντια να γιορτάζεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους πάνω από τα πτώματα των δύο ηρωικών πιλότων. Αυτά μόνο στην Ελλάδα του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας μπορεί να συμβαίνουν. Σίγουρα έχουμε
Δημοκρατία, αυτό δεν αμφισβητείται. Όπως επίσης δεν αμφισβητείται ότι έχουμε και τις ηγεσίες που μας αξίζουν.

Μπορεί προς το παρόν να έχουμε αποφύγει το γενικό μπλακ-αουτ, ωστόσο στην περιοχή μας οι πολύωρες διακοπές ρεύματος ακόμα και σε τουριστικές περιοχές είναι γεγονός. Χθες στο παραλιακό Πήλιο δεκάδες επαγγελματίες αναγκάστηκαν να πετάξουν κρέατα και αλλοιωμένα παγωτά μετά από τετράωρη διακοπή ρεύματος. Μήπως τελικά πρέπει να αρχίσουν να πετάνε και γιαούρτια; Η επισήμανση δεν έχει να κάνει με τους σκληρά εργαζόμενους τεχνικούς της ΔΕΗ.

Μέχρι τώρα είχαμε πληθώρα σεισμολόγων, δασολόγων, εκλογολόγων και άλλων ειδικοτήτων που ενδημούν στα τηλεπαράθυρα. Τελευταία στο Βόλο αποκτήσαμε και… νερολόγους. Πλήθος άσχετων αποφαίνονται όχι μόνο για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΜΒ το πρόβλημα της λειψυδρίας, αλλά και πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ποιότητας του νερού.
Τελικά αυτοί οι απίθανοι τύποι δεν είναι ικανοί να ανοίξουν ούτε τρύπα στο νερό, τι να κάνουμε όμως θα ανεχθούμε τις αρλούμπες τους όσο μας λείπει το νεράκι. Αν δεν πεθάνουμε από τη λειψυδρία, θα πεθάνουμε από τα γέλια.

Η διαφορά του τωρινού καύσωνα με τον προηγούμενο είναι η υγρασία. Η υγρασία και οι διάφορες μ….ίες που ακούγονται για τη λειψυδρία. Υπομονή, ακόμα σήμερα ο καύσωνας κι αυτό το καλοκαίρι η λειψυδρία. Αδέλφια, αδέλφια…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου