ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Ρ. Ζήση

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, επισημαίνει τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, αλλά και τεχνολογικό εξοπλισμό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου και ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο την άμεση στελέχωσή του.
Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση αναφέρει:
«Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τεχνολογικό εξοπλισμό υπάρχουν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου.
Συγκεκριμένα παραμένουν κενές οι οργανικές θέσεις του παιδιάτρου, του οδοντιάτρου και της μαίας, ενώ είναι επιτακτική ανάγκη και η τοποθέτηση χειρουργού στο συγκεκριμένο ιατρείο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά τραυματισμών, καθότι δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας στο νησί.
Στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου υπηρετεί μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου, ο οποίος βρίσκεται σε επιφυλακή καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.
Όσον αφορά στο ακτινολογικό μηχάνημα του Ιατρείου, έχει από πολύ καιρό τεθεί εκτός λειτουργίας, αφού είναι πεπαλαιωμένο, με συνέπεια να μην μπορεί να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. Για μία ακτινογραφία αναγκάζονται οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι επισκέπτες να μεταβαίνουν στη Σκόπελο ή στο Βόλο.
Αναγκαία είναι και η πρόσληψη δύο τεχνολόγων ακτινολογικών εργαστηρίων, καθώς και η εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στο ιατρείο.
Παρά το γεγονός ότι έχουν ενημερωθεί για τις παραπάνω ελλείψεις του Περιφερειακού Ιατρείου της Αλοννήσου τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου, δυστυχώς δεν παρατηρείται καμία εξέλιξη για την κάλυψή τους, παρότι την περίοδο αυτή το νησί κατακλύζεται από τουρίστες.
Τελειώνοντας την ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση ερωτά τον Υπουργό Υγείας τα εξής:
1. Για ποιους λόγους δεν έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου;
2. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό του παραπάνω ιατρείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού;
3. Ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για την άμεση εγκατάσταση νέου ακτινολογικού μηχανήματος και λοιπού τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου;»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου