ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αστυνομική Διεύθυνση κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

στην-αστυνομική-διεύθυνση-κλιμάκιο-τ-857113

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γιώργο Ντιζέ, είχε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας. Αφορμή στη συνάντηση στάθηκε η «Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντιζές ενημέρωσε το κλιμάκιο για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που υλοποιήθηκαν επί κυβερνήσης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης. Πολύ σημαντική εξέλιξη ήταν η ίδρυση επιτελικών γραφείων ενδοοικογενειακής βίας στα αστυνομικά τμήματα της χώρας, τα οποία πλέον έχουν εμπλουτιστεί και με την δημιουργία επιχειρησιακών γραφείων, στα οποία απασχολούνται 15 αστυνομικοί, το 85% των οποίων είναι γυναίκες.

Σε επίπεδο Μαγνησίας υπάρχει ένα επιτελικό και ένα επιχειρησιακό γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, τα στελέχη των οποίων έχουν εξειδικευτεί σε θέματα βίας.

Ο κ. Ντιζές δήλωσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με την Εισαγγελία Βόλου και ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε επίπεδο Μαγνησίας αφορούν, σε συγκριτικά επίπεδα, περισσότερο σε περιστατικά ενδοοικογενειακής απειλής και κατόπιν ακολουθούν τα περιστατικά ενδοικογενειακών βλαβών. Επίσης χαρακτηριστικό είναι, ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός περιστατικών που να προσφεύγει στην ποινική διαμεσολάβηση.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση αποτελούνταν από την Συντονίστρια της ΝΕ Μαγνησίας Βανέσσα Κατσαρδή, την υπεύθυνη του τομέα Ισότητας της ΝΕ Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αθηνά Λαοπόδη και τα μέλη της ΝΕ Αριστέα Τοψάκη και Χρυσάνθη Μητροπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου