ΤΟΠΙΚΑ

Ράβε-ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει

ράβε-ξήλωνε-δουλειά-να-μη-σου-λείπει-851206

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς, κυρίως για τους δύο μεγάλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και για άλλους μικρότερους της περιφέρειας, ότι είναι έτοιμοι για την εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών αλλαγών, νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και πιο νέων απαγορευτικών μέτρων. Το κυκλοφοριακό όμως παραμένει πάντα εδώ και γιγαντώνεται συνεχώς ως άλλο τέρας της γραφειοκρατίας.
Δεν έχουν κατανοήσει οι ιθύνοντες των δήμων ότι το τεράστιο πρόβλημα είναι η ταχύτατη αύξηση των τροχοφόρων οχημάτων. Μόλις την προηγούμενη Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγραφε ότι μόνο την τελευταία πενταετία στην περιοχή μας κυκλοφόρησαν 37.000 νέα οχήματα.
Είναι πλέον φανερό ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με ημίμετρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ή κατασκευής κάποιων ελάχιστων θέσεων στάθμευσης. Τώρα πλέον χρειάζονται δρακόντεια μέτρα, αν θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής, κυρίως στις κεντρικές συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και του κέντρου της Νέας Ιωνίας.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα μέτρα θα λέγονται δακτύλιος, μονά-ζυγά ή ακόμα και διόδια για την διέλευση οχημάτων, πλην των μέσων μαζικής μεταφοράς, από το κέντρο της πόλης. Είναι γεγονός ότι άλλες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης που αντιμετώπιζαν πολύ οξύτερο πρόβλημα από το δικό μας, έλαβαν δραστικά μέτρα και το έλυσαν. Εμείς περιμένουμε ακόμη να δαμάσουμε το σύγχρονο θηρίο που λέγεται αυτοκίνητο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου