ΤΟΠΙΚΑ

Ο “Ταχυδρόμος” χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ανακούφιση στη Σκιάθο
Με μεγάλη ανακούφιση άκουσαν χθες οι τοπικές αρχές της Σκιάθου τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο να δηλώνει ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί άμεσα σε όλα τα αιτήματα για χρηματοδοτήσεις που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί.
Ήδη ανακοίνωσε τη χορήγηση προκαταβολής ποσού 200.000€ στο Δήμο Σκιάθου για την κάλυψη των πρώτων αναγκών που προέκυψαν από την πύρινη λαίλαπα.
X.M.

Δημόσια
Δημόσια συνεχάρη τους φορείς, το πυροσβεστικό σώμα και τους πολίτες της Σκιάθου για την αυταπάρνηση και τη συμμετοχή τους την ημέρα της πυρκαγιάς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. “Είμαι βέβαιος πως η αγάπη τους για το νησί, σε συνδυασμό με το συντονισμό και την οικονομική ενίσχυση που δίνεται από την κυβέρνηση, θα βοηθήσουν τις πληγείσες περιοχές να αναγεννηθούν. Τα νησιά των Σποράδων αποτελούν τρία διαμάντια για τη Θεσσαλία και η βιώσιμη αξιοποίησή τους αποτελεί επιλογή και προτεραιότητά μας», τόνισε ο κ. Γκούπας και σε αυτό σίγουρα συμφωνούμε όλοι.
Β.Κ

Συμμετοχή
Το αίτημα για συμμετοχή της παράταξης “Βόλος- Ανοιχτή Πολιτεία” σε όλους τους δημοτικούς οργανισμούς και στη ΔΕΥΑΜΒ επανέφερε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επισημαίνοντας ότι έτσι θα υπάρχει σαφής εικόνα για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο. Σε αυτό έκανε μνεία και ο Κώστας Πουλάκης, που επίσης πρόσθεσε ότι εάν υπήρχε παρουσία της παράταξης στη ΔΕΥΑΜΒ π.χ. θα μπορούσε να υπάρχει και πιο ξεκάθαρη εικόνα για θέματα που άπτονται της επιχείρησης. Χθες πάντως ο Μαργαρίτης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη ΔΕΥΑΜΒ που πρότεινε να κάνει ελέγχους και στα νερά κολύμβησης και να τα δημοσιοποιεί όπως με το νερό κάθε 15 ημέρες για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.
Β.Κ

Συμβολή
Η Ροδούλα Ζήση για μία ακόμη φορά στη σύσκεψη στη Σκιάθο ζήτησε να μην υπάρξουν αποσπασματικά μέτρα, αλλά πακέτο χρηματοδοτήσεων και έργων και για τα τρία νησιά των Σποράδων. Η επισήμανσή της τελικά εισακούστηκε, γι’ αυτό και όχι τυχαία οι επαγγελματίες της περιοχής, ξενοδόχοι και φορείς της Αυτοδιοίκησης την ευχαρίστησαν μετά, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της.
Β.Κ

Ναι μεν, αλλά…
Δύο ναι και δύο όχι ο απολογισμός της επίσκεψης των δύο αντινομαρχών Δημ. Μεργιαλή και Ηλ. Ξηρακιά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσον αφορά σε έργα που πρέπει να ξεκινήσουν. Ώριμα, με μελέτες έτοιμες, όμως κολλάνε είτε στις απαλλοτριώσεις είτε στην Αρχαιολογία, όπως η ιχθυόσκαλα. Πάντως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές μάλλον φαντάζει καλή η ευκαιρία να πιέσουμε ως Νομός, διότι σε κυβερνητικό επίπεδο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να δώσουν τα ρέστα τους.. Όπερ σημαίνει όποιος είναι έτοιμος, μπορεί να εξασφαλίσει και κάτι παραπάνω. Αρκεί μετά τις εκλογές να γίνουν πράξη. Με όποια κυβέρνηση εκλεγεί. Διαφορετικά “εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν”, διότι πολλά έχουν δει τα ματάκια μας.
Β.Κ

Τρυφερή νότα…
Από τα ωραία και πραγματικά πολύ ανθρώπινα στιγμιότυπα της προχθεσινής λαϊκής συνέλευσης του Δήμου Βόλου στην Αγία Παρασκευή. Δύο έφηβοι πήραν το λόγο στη συνέλευση για να ζητήσουν από το δήμαρχο Βολου, ο μεν πρώτος ένα χώρο για σκέιτ μπορντ και ο δεύτερος μέτρα ασφάλειας στον περιφερειακό, όπου “χάθηκαν φίλοι μας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
“Σας ευχαριστούμε, απάντησε ο δήμαρχος, διότι νοιάζεστε για την πόλη σας, ενώ οι παραβρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τα παιδιά. Με τέτοιες παρεμβάσεις πραγματικά μπορεί να αισιοδοξεί κανείς για την αυριανή κοινωνία.

Κρατάει χρόνια
Οπως μας ενημερώνουν κάτοικοι δημοτικών διαμερισμάτων της Αφήσου, η λαθροθηρία στην περιοχή δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Οι τελευταίες συλλήψεις το αποδεικνύουν. Το να συλλαμβάνονται όμως και μέλη του… Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι άνω ποταμών! Κύριοι, σκίστε τις άδειες θήρας! Κάντε το τώρα!
Χ.Μ.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγχιάλου αύριο το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο της κωμόπολης, θα πραγματοποιηθεί εν

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου