ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ κατανάλωσης νερού στο Π.Σ. Βόλου

ρεκόρ-κατανάλωσης-νερού-στο-π-σ-βόλου-851206

Σε ποσότητες ρεκόρ για την εποχή κινείται η ζήτηση νερού ειδικά τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της λειψυδρίας, να δοκιμάζει τα όριά του.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις προχθές η ζήτηση και κατανάλωση κινήθηκε στα 50.000 m3, όταν πέρυσι την ίδια εποχή ήταν μειωμένη κατά 5.000 m3 με θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου από 30 βαθμούς την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση ζήτησε από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ να εντείνουν τις προσπάθειες για την υλοποίηση των προγραμμάτων της ύδρευσης με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Απαντώντας εξάλλου στις αιχμές που ακούγονται από την αντιπολίτευση ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι οι παρενέργειες από την αυξημένη ζήτηση του νερού είναι ελάχιστες και αυτό ασφαλώς δεν οφείλεται, όπως επισημαίνει, σε αυτόματο πιλότο, αλλά στις συντονισμένες προσπάθειες της νέας διοίκησης.
“Ορισμένοι, τυφλωμένοι από το αντιπολιτευτικό τους πάθος, μας κατηγορούν συνεχώς και για τα πιο απίθανα πράγματα, δήλωσε ο κ. Αλ. Βούλγαρης.
Πότε ότι αποκρύβουμε στοιχεία και πότε ότι τα δίνουμε στη δημοσιότητα για λόγους επικοινωνιακούς ή για το φόβο του Εισαγγελέα.
Εξ ιδίων κρίνοντας, ξεχνούν ότι στον τόπο αυτό υπάρχουν και δυνάμεις συνεπείς στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς εμείς δεν έχουμε ανάγκη από επικοινωνιακά τρυκ, κυρίως όταν μιλούν οι αριθμοί”.
Η αντιμετώπιση συνεπώς του όλου προβλήματος με τις ελάχιστες παρενέργειες- σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ – δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου «αυτόματου πιλότου» αλλά της συνεπούς και αποτελεσματικής δράσης του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, που βρήκε την έκφρασή της στο Σχέδιο Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας και κυρίως στην κατάρτιση, για πρώτη φορά, 5ετούς προγράμματος δράσης της επιχείρησης, που ομόφωνα ψηφίστηκε και αποτελεί τον μπούσουλα των ενεργειών μας με άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα».
Τη χθεσινή σύσκεψη στη ΔΕΥΑΜΒ απασχόλησαν τεχνικά και οικονομικά θέματα εν όψει και της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη και συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε από τα στελέχη της επιχείρησης να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την υλοποίηση των προγραμμάτων της ύδρευσης με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Επιμένουν τα χλωριόντα
Εξάλλου, όσον αφορά στην ποιότητα του νερού στις περιοχές Αγ. Παρασκευής, Ν. Δημητριάδας και Χρυσοχοΐδη, όπου την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν μικρές παροδικές υπερβάσεις στις τιμές των χλωριώντων, η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει καθημερινά τις μετρήσεις.
Οι τιμές των χλωριώντων -λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της υπερκατανάλωσης της ζώνες αιχμής- παροδικά καταγράφουν υπερβάσεις στα ίδια με την προηγούμενη εβδομάδα επίπεδα.
Η ΔΕΥΑΜΒ συνιστά λελογισμένη χρήση του νερού και βέβαια οι μετρήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου