ΤΟΠΙΚΑ

Δολοφονία 36χρονου από μπράβους στο Βόλο

δολοφονία-36χρονου-από-μπράβους-στο-βόλ-851206

Το ανελέητο ξύλο έπεφτε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδρούν. Σε κάποια στιγμή οι δύο Αλβανοί που ήταν και οι πρωταγωνιστές προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά στην συμβολή των οδών Ιάσονος και Γαμβέτα οι τρεις μπράβοι κατάφεραν να περικυκλώσουν τον 36χρονο, καθώς ο ομοεθνής του είχε φύγει.
Από τα χτυπήματα καράτε που δέχθηκε ο 36χρονος στο κεφάλι, τον αυχένα και την κοιλιακή χώρα, έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, ενώ οι τρεις δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το θύμα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δεκάδες αστυνομικοί, που ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά και να διαπιστώσουν τα αίτια της θανατηφόρας συμπλοκής. Όμως όπως διαπίστωσαν, τα στόματα ακόμη και των αυτοπτών μαρτύρων ήταν ερμητικά κλειστά.
Ολο το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα οι αστυνομικοί αναζητούσαν τους τρεις δράστες και κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τον 28χρονο.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μετά από προσαγωγές μαρτύρων οι οποίοι ήταν φειδωλοί στις καταθέσεις τους, κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο δράστες που αναζητούσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος και ο 23χρονος κρυβόταν στη Λάρισα και όταν κατάλαβαν ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω τους, ειδοποίησαν ότι θα παραδοθούν στις αρχές παρουσία των δικηγόρων τους.
Τελικά χθες, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, παρουσιάστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου ανακρίνονταν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους τρεις τους δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ο ένας έριχνε τα βάρη στον άλλον.
Αλλωστε όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση της σωρού του 36χρονου, ο οποίος διέμενε προσωρινά στον Αγιο Λαυρέντιο, την οποία πραγματοποίησε η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, το θύμα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από χτύπημα στο κεφάλι, κατάγματα δύο σπονδύλων στον αυχένα και θλάση του μυοκαρδίου από χτύπημα στην κοιλιακή χώρα.
Σημειώνεται ότι στο χέρι του νεκρού Αλβανού βρέθηκε μία σιδερένια σιδερογροθιά, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ομοεθνής του που τράπηκε σε φυγή κρατούσε μαχαίρι.
Επίσης ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ανέφερε ότι ο 36χρονος στο παρελθόν είχε εμπλακεί και σε άλλες φασαρίες.

Συμπλοκές
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις Βολιώτες φέρονται να ήταν άνθρωποι των ειδικών αποστολών σε καταστήματα όπου σημειώνονταν καβγάδες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φασαρίες μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς προσπαθούν να εισέλθουν στον κόσμο της νύχτας, προκειμένου να πουλήσουν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα. Και οι τρεις συλληφέντες έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο για εμπλοκές σε καβγάδες και ξυλοδαρμούς.
Πιθανόν σήμερα οι συλληφθέντες να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Συκή
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον Ανακριτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μη τετελεσμένης, οι τέσσερις Αλβανοί που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου τραυμάτισαν με μαχαίρι 24χρονο ομοεθνή τους στο δημοτικό διαμέρισμα Συκής. Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.
Δράστης φέρεται ένας 25χρονος, που όπως είπε προχώρησε σε αυτή την πράξη «λόγω προσωπικών διαφορών με το θύμα». Επίσης έχει συλληφθεί ένας 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται «για απλή συνέργεια» σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και ένας 31χρονος που κατηγορείται «για υπόθαλψη, διότι φιλοξένησε τους δύο προαναφερόμενους δράστες». Προχθές συνελήφθη ακόμη ένας Αλβανός 19 ετών που κατηγορείται «για απλή συνδρομή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου