ΤΟΠΙΚΑ

Ευκαιρία απασχόλησης για τις γυναίκες

ευκαιρία-απασχόλησης-για-τις-γυναίκε-851206

Ένα νέο πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας βάζει σε εφαρμογή ο Οργανισμός Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων (ΕΟΜΜΕΧ).
Πρόκειται για τη δράση 3.9: «Ανάπτυξη γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», η οποία προβλέπει την παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την ανάπτυξη και λειτουργία υφιστάμενων επιχειρήσεων γυναικών επιχειρηματιών ή γυναικών ελεύθερων επαγγελματιών, με στόχο την ενδυνάμωση και διατήρηση της απασχόλησης σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Σε ποιές απευθύνεται
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν γυναίκες επιχειρηματίες που επιχειρούν είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε στο πλαίσιο υφιστάμενων επιχειρήσεων (ατομικές ή εταιρείες με νομική μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ, Α.Ε. ή Συνεταιρισμοί), που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών, τουρισμού και μεταφορών στις Περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δηλαδή στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδος, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου.

Προϋποθέσεις
Για να θεωρηθεί μία επιχείρηση ή και νομικό ή φυσικό πρόσωπο ως επιλέξιμη θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι όροι:
– Να βρίσκεται σε λειτουργία.
– Να μη βρίσκεται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση.
– Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη.
– Να τηρεί βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ.
– Να είναι εγγεγραμμένη στο αρμόδιο επιμελητήριο.
– Η διοίκηση – διαχείριση να ασκείται αποδεδειγμένα ή και σύμφωνα με το καταστατικό από γυναίκα.
– Η γυναίκα να κατέχει τουλάχιστον το 50% του εταιρικού κεφαλαίου.
* Μη επιλέξιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες
– Επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα.
– Δραστηριότητες που δεν ενισχύονται από τον κανόνα de minimis.
– Επιχειρήσεις που λειτουργούν μόνο νυχτερινές ώρες.
– Επιχειρήσεις με τυχερά παιχνίδια, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια.
– Επιχειρήσεις με αντικείμενο την παροχή πνευματιστικών – αστρολογικών υπηρεσιών καθώς και των γραφείων συνοικεσίων.
– Επιχειρήσεις προσφοράς αλκοολούχων ποτών (μπαρ).
– Οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, τα σωματεία και οι ενώσεις.
– Οι επιχειρήσεις που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις της παρούσας παραγράφου. Τονίζεται ότι το είδος της υποστήριξης που θα λάβουν οι ωφελούμενες γυναίκες επιχειρηματίες και γυναικείες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να αφορά δραστηριότητες που είτε σχετίζονται με εξαγωγές, δηλαδή, συνδέονται άμεσα με τις εξαγόμενες ποσότητες, είτε ευνοούν τη χρησιμοποίηση εγχωρίων προϊόντων σε βάρος των εισαγομένων.

Δαπάνες
Η δράση καλύπτει δαπάνες για:
– Παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων από ένα δίκτυο Θεματικών Ειδικών Συμβούλων και από Εμπειρογνώμονες, στα θεματικά πεδία:
– Γενικές επιχειρηματικές και επιχειρησιακές συμβουλές.
– Οργάνωση.
– Ανάπτυξη και υποστήριξη υλοποίησης αναπτυξιακών παρεμβάσεων.
– Μarketing και επιχειρησιακή επικοινωνία.
– Aνθρώπινο δυναμικό.
– Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
– Σχεδιασμός λειτουργικών και πληροφοριακών συστημάτων.
– Πληροφορική.
– Αλλοι τομείς εξειδίκευσης.
– Συμμετοχή σε εκθέσεις, ανοικτά συνέδρια και ημερίδες. Η διοργάνωση εκθέσεων προϊόντων ή υπηρεσιών γυναικών επιχειρηματιών ή η μεμονωμένη συμμετοχή στις υπάρχουσες εκθέσεις έχουν σκοπό, αφενός μεν, τη διεύρυνση της πελατείας και των πωλήσεων των προϊόντων των γυναικών επιχειρηματιών και αφετέρου την ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των παραγομένων προϊόντων τους.
– Συμμετοχή των γυναικών σε επιχειρηματικές αποστολές. Οι ομαδικές ή μεμονωμένες αποστολές γυναικών επιχειρηματιών πραγματοποιούνται στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, σε εθνικά ή διεθνή συνέδρια, εκθέσεις κ.λπ.
– Πραγματοποίηση διαφήμισης και προβολής μικρής κλίμακας. Η διαφήμιση και η προβολή των γυναικείων επιχειρήσεων είναι μικρής κλίμακας και περιλαμβάνει σχεδιασμό,

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου