ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνονται οι μεταγραφές του Ολυμπιακού που βασίσθηκαν σε εμπειρία και ταλέντο

ολοκληρώνονται-οι-μεταγραφές-του-ολυ-851206

Ο 23χρονος Βούλγαρος γκολκίπερ Μπόγιαν Πέικοφ, που αγωνίζονταν στην Ντούναφ Ρούσε στη β΄ κατηγορία της γειτονικής χώρας, φαίνεται ότι είναι η τελευταία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό πριν πάει στο Βέρμιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ όλα δείχνουν ότι οι δυο ξένοι που θα αποκτηθούν… θα δοκιμασθούν.
Η ουσία και όχι ο εντυπωσιασμός ήταν άλλωστε το ζητούμενο στη μεταγραφική περίοδο, αφού αποκτήθηκαν παίκτες που έχουν δείξει την αξία τους και παράλληλα έχουν φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο, ενώ έχουν απορριφθεί και παίκτες ονόματα και λόγω ηλικίας.
Την εστία του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά θα υπερασπίζεται ο έμπειρος Πολυχρόνης Βεζυρίδης, που έχει 238 συμμετοχές σε Α, Β, Γ Εθνική (35 στην Α με Δόξα, Αθηναϊκό, Κέρκυρα, 176 στη Β Σέρρες, Κέρκυρα, Αθηναϊκό, Δόξα και 27 στη Γ με τον Εθνικό).
Ο Γιάννης Κατσαρός αναμένεται να είναι ο παίκτης – κλειδί για τον Ολυμπιακό, αφού πέρυσι στον Παναιτωλικό σκόραρε 9 φορές, κέρδισε επτά πέναλτι και η εμπειρία του είναι δεδομένη, καθώς έχει να επιδείξει 42 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Εχει παίξει 44 ματς στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Πιερικό, ΠΑΣ, Καλαμάτα) και 192 στη Γ με Αγρ.Αστερα, Κρύα Βρύση, Ηλυσιακό, Θράκη και Παναιτωλικό…Ο 23χρονος Βασίλης Σκαρλάτος ήρθε στον Ολυμπιακό για να ξαναβρεθεί ψηλότερα, αφού την περίοδο 2003-2004 αγωνίζονταν στην Α΄ εθνική με τον Ακράτητο (10 συμμετοχές), ενώ μετά την Κύπρο και τον Βύζαντα τις τελευταίες δυο χρονιές ήταν στην Καβάλα (51 συμ.), όπου και έπαιξε σε πολλές θέσεις καθώς χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δυο του πόδια, ενώ φημίζεται και για την αγωνιστικότητά του.
Ο 23χρονος Μάκης Χαϊκάλης πέρσι σε ένα γύρο με τη Λαμία σε 14 ματς είχε 5 γκολ. Ο Γεράσιμος Χαϊκάλης το 2004 πήγε από τη Δάφνη Λιβανάτων στη Λαμία, το 2005 αποκτήθηκε από τη Σκόντα Ξάνθη, αλλά δόθηκε δανεικός στην Θράκη (29 συμμετοχές, 10 γκολ), ενώ στο πρώτο περσινό μισό του πρωταθλήματος ήταν στα Γιάννινα.
Στα 23 του επέστρεψε ξανά στο Βόλο, αλλά στον Ολυμπιακό, ο Πέτρος Κοντέων, που την περίοδο 2004-05 έκανε την καλύτερή του χρονιά στη Β Εθνική με την Νίκη έχοντας 25 συμμετοχές και 7 γκολ. Ο Πέτρος Κοντέων έκανε πολύ καλή χρονιά και πέρσι στη Ρόδο με τα χρώματα του Διαγόρα, όπου σε 25 αγώνες πέτυχε 2 γκολ, παίζοντας περισσότερο ως χαφ. Φεύγοντας από τη Νίκη μετά τον ΠΑΟΚ, έπαιξε μισή χρονιά ( 9 ματς στις Σέρρες), ενώ παλιότερα με τον δικέφαλο μετρά και 8 συμμετοχές στην Α΄ εθνική.
Ο Δημήτρης Βέρμπης είναι κι αυτός 23 ετών, επιθετικός περιοχής, και ήρθε από τον Απόλλωνα αλλά με γερμανική ποδοσφαιρική παιδεία, αφού άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μόναχο 1860 και συνέχισε στη δεύτερη ομάδα της Ουντερχάχινγκ. Στην Ελλάδα ήρθε το 2004 στον Απόλλωνα στη Β΄ Εθνική. Στο περσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είχε να επιδείξει 26 συμμετοχές και 21 γκολ με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», κάνοντας καταπληκτική χρονιά.
Ο Βασίλης Γενιτσαρίδης θα ενισχύσει την αμυντική γραμμή δεξιά και στο κέντρο και τα τελευταία δυο χρόνια ήταν στην Καλαμάτα με σταθερότητα (24 και 25 συμμετοχές), ενώ πέρασε και από την Α Εθνική με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (2004-05… 8 συμ.). Στα 25 του τώρα ο Γενιτσαρίδης έχει ξεκινήσει από τον ΟΦΗ 94 και έπαιξε και δυο χρονιές με τον Αγιο Νικόλαο.
Ο 24χρονος Σκοπιανός μέσος Ιλιε Μίτροφ θα αγωνίζεται ως κοινοτικός και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού τα τρία τελευταία αγωνίζονταν στον Πανηλειακό (46 συμ – 5 γκολ στη Β΄ και 26 συμμετοχές στη Γ εθνική).

Ο Βούλγαρος Ντράσκο Στάνκοφ αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας και τα τελευταία χρόνια έπαιξε στον Αιολικό Μυτιλήνης. Είναι 27 ετών, θεωρείται έμπειρος καθώς έχει να επιδείξει πάνω από 200 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής της Βουλγαρίας. Πέρυσι έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με την ομάδα της Μυτιλήνης και ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Αιολικού.
Ο Βραζιλιάνος Κατέ Φονσέκα Φερέιρα Καρπετζιάνι από το Σάο Πάολο ήρθε στην Ελλάδα το 2004 (έπαιξε Εθνικό Αστέρα – Β Εθνική, 18 συμ., 4

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου