ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Ο Ν. Γκατζής

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Ερώτηση προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα προβλήματα στο κτίριο του Νηπιαγωγείου Μηλεών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Στην ερώτηση τονίζει:
«Απαράδεκτη και επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι των Μηλεών την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το Νηπιαγωγείο.
Πρόκειται για ένα από τα λίγα διασωθέντα κτίρια (πέτρινο) του 1980, παρατημένο στη φθορά του χρόνου, με τα σημάδια της εγκατάλειψης να είναι εμφανή στη μια από τις δύο αίθουσες, το μπαλωμένο πάτωμα και την ετοιμόρροπη ψευδοροφή, να χρειάζονται άμεση επισκευή. Εάν μάλιστα υπάρχει η πρόθεση να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα από τα νήπια, πρέπει να βαφτεί καταλλήλως. Ο αύλιος χώρος έχει καταστεί επικίνδυνος, όχι μόνο για τα νήπια, αλλά και για τους παιδαγωγούς, γονείς και επισκέπτες. Η σιδερένια πόρτα της αυλής κρέμεται ετοιμόρροπη, ενώ η περίφραξη με τις επικίνδυνες σιδερογωνιές και τα εναπομείναντα κομμάτια σίτας, χρειάζονται πλήρη αποκατάσταση. Μπάζα και άχρηστα αντικείμενα, πεταμένα στον αύλειο χώρο, αποτελούν επικίνδυνες παγίδες για τους μικρούς και όχι μόνο, του Νηπιαγωγείου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός:
• Πώς επιτρέπει η Κυβέρνηση τη λειτουργία Νηπιαγωγείου σε ένα κτίριο εγκαταλειμμένο στη φθορά του χρόνου από την αδιαφορία των υπευθύνων.
• Τι μέτρα θα πάρει για τη χρηματοδότηση της Τ.Α, ώστε να γίνουν άμεσα οι τεχνικές παρεμβάσεις τόσο στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου στη μία αίθουσα, ώστε το χειμώνα να λειτουργήσει χωρίς κινδύνους για τα νήπια και τους παιδαγωγούς, τι για την περίφραξη και την πλήρη αποκατάσταση του αύλειου χώρου, ώστε τα παιδιά των Μηλεών να μην πηγαίνουν σε «πάρκινγκ» παιδιών, αλλά σε χώρο προσχολικής αγωγής και παιδείας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου