ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολόγια του υπεραστικό ΚΤΕΛ στο 1421

δρομολόγια-του-υπεραστικό-κτελ-στο-1421-851206

Το νέο τηλέφωνο εξυπηρέτησης των ΚΤΕΛ ολόκληρης της χώρας με αριθμό κλήσης το 1421 παρουσίασαν χθες το πρωί από κοινού ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης και ο εκπρόσωπος της Πληροφορικής Μεταφορών κ. Νότης Παρασκευόπουλος. Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια καινοτόμο προσπάθεια των ΚΤΕΛ για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε το εξής: «Μέσω της τηλεφωνικής αυτής γραμμής ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τις πρωτεύουσες των νομών αλλά και τις λοιπές μεγάλες πόλεις, ακούγοντας τη φωνή της γνωστής παρουσιάστριας Γιολάντας Διαμαντή».
Η διαδικασία, που προς το παρόν αφορά μόνο στους προορισμούς από πόλη σε πόλη και όχι μέσα στο νομό, αν και οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ θεωρούν πως θα γίνει σύντομα κι αυτό, ο επιβάτης που τηλεφωνεί έχει την ευκαιρία να μάθει τα πάντα για τα δρομολόγια που θέλει, την ώρα αναχώρησης τους και τον προορισμό, με κόστος μόλις 0,66 ευρώ το λεπτό καλώντας από σταθερό τηλέφωνο και 1,11 ευρώ καλώντας από κινητό τηλέφωνο».
Η υπηρεσία προσφέρεται για όλο το βασικό δίκτυο των ΚΤΕΛ που καλύπτει συνολικά 45 νομούς και περίπου 4.000 πόλεις και χωριά.

Συν – κοινωνία
Εκτός του τηλεφωνικού αριθμού κλήσης ο εκπρόσωπος της Πληροφορικής Μεταφορών αναφέρθηκε και στο υπό έναρξη πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για το οποίο έγραψε προ ημερών ο «Τ». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «πρόκειται για μια σύνδεση μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ των δημοτικών διαμερισμάτων των καποδιστριακών δήμων της χώρας. Οφείλω να ομολογήσω ότι από το νομό σας υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, καθώς οι μισοί δήμοι της Μαγνησίας, 11 στον αριθμό, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό».
Το εγχείρημα αυτό, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών καθώς και την ΚΕΔΚΕ, αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Νοέμβριο, εφόσον βέβαια μέσα στον Οκτώβριο υπογραφούν οι απαραίτητες συμβάσεις. Όπως μάλιστα σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Κολυνδρίνης, «αποτελεί πολύ σημαντική κίνηση κυρίως για τα απομακρυσμένα χωριά όπως το Πουρί, οι Κοκκωτοί, η Ανάβρα και άλλα, καθώς ενώ μέχρι σήμερα πραγματοποιούνταν σε αυτά μόλις 1-2 δρομολόγια την εβδομάδα, από το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο τα δρομολόγια αυτά θα εκτοξευτούν σε 2 τουλάχιστον σε καθημερινή βάση».
Αρκετά σημαντικό για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και εκείνων με καλή τουριστική κίνηση, όπως για παράδειγμα η Πορταριά ή η Μακρινίτσα, όπου τα 8 καθημερινά δρομολόγια που ισχύουν σήμερα θα γίνουν 16 από την ημέρα εφαρμογής του προγράμματος. «Είναι σημαντικό για όλους μας να γίνει αυτό και για εμάς τα ΚΤΕΛ, καθώς μέχρι σήμερα αναγκαζόμασταν να συντηρούμε «άγονες γραμμές» με πολύ λίγους επιβάτες για να μην κοπεί η σύνδεση των χωριών με το Βόλο. Ασύμφορο πολλές φορές για εμάς, καθώς αναγκαζόμασταν να επενδύουμε σε αυτές τις γραμμές τα κέρδη από τις αντίστοιχες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να μην τις διακόψουμε», τόνισε ο κ. Κολυνδρίνης.
Αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η χαρά των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών θα κρατήσει μόλις για δύο χρόνια, μέχρι τα τέλη δηλαδή του 2009. « Μετέπειτα ευελπιστούμε να βρεθούν πόροι για συνέχιση του προγράμματος» σημειώνει ο κ. Παρασκευόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για «κόψιμο» της παροχής από το 2010…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου