ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή του Καρόλου στη Σκιάθο…

εν-αναμονή-του-καρόλου-στη-σκιάθο-851206

Πόλος έλξης κορυφαίων προσωπικοτήτων σε διεθνές επίπεδο είναι το νησί του Παπαδιαμάντη όπου κυκλοφορεί έντονα, το τελευταίο διάστημα, η φήμη περί επικείμενης επίσκεψης του Καρόλου της Αγγλίας, κατόπιν πρόσκλησης γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Τόσο η πρίγκιπας της Ουαλίας, όσο και οι γιοί του, Γουΐλιαμ και Χάρρυ, έχουν επισκεφτεί και κατά το παρελθόν την Σκιάθο και είναι φυσική η επάνοδος στο νησί που τους έχει γοητεύσει με τις φυσικές του καλλονές. Η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες περί της άφιξης του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό για ευνόητους λόγους αλλά το γεγονός, αυτό καθ εαυτό, αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, κοινό μυστικό μεταξύ των κατοίκων της Σκιάθου, οι οποίοι νιώθουν, εν δικαίω υπερήφανοι, για το νησί τους.
Το ίδιο νησί επέλεξε, εξάλλου, για τις καλοκαιρινές της διακοπές η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αφήχθη με πολυτελή θαλαμηγό, ενώ αναμένεται προσεχώς η Μαριάννα Λάτση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αναμένονται πολλές ακόμη σημαντικές προσωπικότητες στην Σκιάθο, μεταξύ των οποίων καταγράφονται το όνομα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, του Εμίρι του Ντουμπάϊ και άλλων προσωπικοτήτων της διεθνούς πολιτικής, και όχι μόνο, σκηνής. Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό η πρόσφατη επίσκεψη του πατρός Μπους, του χολιγουντιανού ζεύγους Κερτ Ράσσελ και Γκόλντι Χόουν και άλλων διάσημων προσώπων. Στην χωρία των διάσημων προσώπων που έδωσαν επίσης το “παρών” κατά την διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου στην Σκιάθο, καταγράφονται, εκτός των άλλων, τα ονόματα του διαπρεπούς Αλέξη Κούγια αλλά και του πρώην σταρ του ποδοσφαιρικού χώρου, Δημήτρη Σαραβάκου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με ανάλογη λαμπρότητα θα γιορταστεί, στο μεταξύ, η 200η επέτειος της ύψωσης της πρώτης ελληνικής σημαίας από τους πρωτεργάτες της ελληνικής επανάστασης, στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου. Στον ίδιο χώρο, όπου γράφτηκε η νεότερη ιστορία τον Σεπτέμβριο του 1807, θα πραγματοποιηθούν, κατά το εθιμοτυπικό, λαμπρές εκδηλώσεις, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, της προέδρου της Βουλής Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη, Υπουργών, Βουλευτών και άλλων υψηλών προσκεκλημένων. Το Μοναστήρι της Παναγίας Ευαγγελίστριας έχει προ πολλού τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα ουκ ολίγοι επισκέπτες, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης να κλείνουν ευλαβικά το γόνυ μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίες πρωταγωνιστούν στον διεθνή χάρτη, σπεύδουν να προσκυνήσουν με σεβασμό και κατάνυξη τους θησαυρούς της ελληνορθόδοξης πίστης, που φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού στο πέρασμα του χρόνου, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την σημαντική θέση που κατέχει η Παναγία Ευαγγελίστρια στην καρδιά και την συνείδηση χιλιάδων ανθρώπων, απανταχού της γης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου