ΤΟΠΙΚΑ

Διαρκής διαβούλευση με τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής

διαρκής-διαβούλευση-με-τους-κατοίκου-851206

Την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες και να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους, ώστε ο προγραμματισμός έργων και παρεμβάσεων στην κάθε συνοικία να έχει και τη δική τους συναίνεση, εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης στην πέμπτη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής χθες το απόγευμα.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες στη συνέλευση παραβρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της συνοικίας και του οικισμού της Αγίας Κυριακής, ενημερώθηκαν από τη δημοτική αρχή για τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται και έθεσαν υπόψη θέματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της συνοικίας.
Ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας που θα συνδέει τη συνοικία με την υπόλοιπη πόλη, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο, και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, διότι, όπως τόνισε, “πρόκειται για ένα έργο ζωής, που περίμενε η περιοχή χρόνια ολόκληρα και τώρα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης”.
Στάθηκε εξάλλου στα έργα και τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και αθλοπαιδιών, αλλά και στο Σχέδιο Πόλης που με τις Πράξεις Εφαρμογής θα υλοποιηθεί στην περιοχή, ώστε η Αγία Παρασκευή να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που πρέπει με τις διανοίξεις που προβλέπονται, την κατασκευή πεζοδρομίων και τις ασφαλτοστρώσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει.
Ο κ. Βούλγαρης υπογράμμισε με έμφαση ότι η διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής θα είναι διαρκής, ώστε να αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα προβλήματα της καθημερινότητας και επανέλαβε την πρόθεσή του να ενεργοποιηθούν τα συνοικιακά συμβούλια που θα επωμιστούν το διάλογο και τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ώστε να υπάρξει καθημερινή επικοινωνία σε θέματα που αφορούν στην πόλη.
“Όπως είχαμε δηλώσει και προεκλογικά, η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει το θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων και θα προχωρήσουμε τον Οκτώβριο στην εκλογή των συνοικιακών συμβουλίων.
Αποκεντρώνουμε τη λειτουργία του Δήμου για να έχουμε μία αμφίδρομη πληροφόρηση από το Δήμο προς τις συνοικίες και από τις συνοικίες προς το Δήμο. Οι επισημάνσεις των δημοτών είναι πάντα σημαντικές για εμάς, τις λαμβάνουμε υπόψη μας, αφού στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις συνοικίες με την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων»
ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους έθεσαν ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου, την άναρχη δόμηση που παρατηρείται στην περιοχή κ.α.
Τέθηκε εξάλλου υπόψη της δημοτικής αρχής υπόμνημα από τον εξωραϊστικό – εκπολιτιστικό σύλλογο του Οικισμού Αγίας Κυριακής, με το οποίο οι κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, την απομάκρυνση του πεδίου βολής που βρίσκεται στην περιοχή, τον καθαρισμό της τάφρου από την οδό Καζανάκι έως Κραυσίδωνα, την εγκατάσταση πομώνας για το πότισμα του πρασίνου στην περιοχή της Αγ. Κυριακής, την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τη λειτουργία παιδικού σταθμού στην περιοχή, οικονομική στήριξη του Ι. Ναού Αγ. Κυριακής κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου