ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η ΑΝΕΜ

αύξηση-μετοχικού-κεφαλαίου-αποφάσισ-851206

Τη 14η γενική τους συνέλευση πραγματοποίησαν οι μέτοχοι της ΑΝΕΜ στην αίθουσα εκδηλώσεων της εταιρίας με βασικά θέματα την παρουσίαση του ισολογισμού πεπραγμένων του 2006 καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ και νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα της εταιρίας, τα οποία πρέπει να καταπολεμήσει το νέο διοικητικό της συμβούλιο. «Πρώτα απ΄ όλα δεν υπήρχε οργανόγραμμα ούτε σταθερός πυρήνας στελεχών στην Εταιρία.. Επιπλέον υπήρχαν προβληματικές συμβάσεις, ενώ παράλληλα δεν εφαρμόστηκε το ISO της εταιρίας. Ακόμη, υπάρχουν κενά και αδυναμίες στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, καθώς και στην πιστοποίηση δαπανών προγραμμάτων INTERREG από την Αρχή Πληρωμής».
Στη συνέχεια της εισήγησής του ο πρόεδρος της εταιρίας τόνισε «Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν η παραπάνω κατάσταση έχουμε ήδη καταστρώσει ένα συνεκτικό σχεδιασμό παρεμβάσεων, τα σημαντικότερα σημεία του οποίου είναι τα εξής. Πρώτα απ΄ όλα η πλήρη αποσαφήνιση της εικόνας της εταιρίας από οικονομικής πλευράς και από πλευράς φυσικού αντικειμένου και ανθρωπίνων πόρων. Επίσης θα προχωρήσουμε σε έλεγχο των συμβάσεων, αποδέσμευση του χιονοδρομικού και δρομολόγηση νέου φορέα διαχείρισης, καθώς και στη διερεύνηση του θέματος απαλλαγής της εταιρίας από ΦΠΑ για τα INTERRG Και φυσικά βασικό μας μέλημα η αντιμετώπιση του θέματος ρευστότητας και ζημίας που αποτυπώθηκε στον ισολογισμό του 2006 αλλά η εξέταση θεμάτων συγχώνευσης Νομικών Προσώπων».
Οι παραπάνω απόψεις του κ. Παπατόλια βρήκαν σύμφωνους τους μετόχους που παρίσταντο στη συνέλευση. Στη συνέχεια της συνέλευσης τέθηκε θέμα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 110%, ποσό ίσο με 494.000 ευρώ με στόχο την εξυγίανση της εταιρίας, έτσι ώστε το συνολικό κεφάλαιο να αγγίξει τις 944.000 ευρώ. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΜ κ. Δημήτρη Παππά η αύξηση του κεφαλαίου μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και όπως ανέφερε «καλό θα ήταν να αρχίσει να γίνεται σε 31 ημέρες από σήμερα, ώστε η εταιρία να διαθέτει σύντομα ρευστότητα».
Μετά το κλείσιμο της συνέλευσης υπήρξε παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΝΕΜ κ. Σάκη Κοκκίνη, ο οποίος ζήτησε από τη νέα διοίκηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των προγραμμάτων που υπάρχουν, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη από την πλευρά του. Ο νυν πρόεδρος της ΑΝΕΜ, απαντώντας ως προς αυτό σημείωσε: «Ούτως ή άλλως, κ. Κοκκίνη, επιδίωξή μας δεν είναι να επιρρίψουμε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση, αλλά να βρούμε τρόπους ώστε να διορθώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση και να καταστήσουμε την ΑΝΕΜ μια από τις πιο δυναμικές εταιρίες στη χώρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου