ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Πριν τη γκρίνια
Τριήμερο για τους συνταξιούχους οργανώνει από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ, με δράσεις του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και όλων των στελεχών του.
Σήμερα επίσης θα συνεδριάσει το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο, ώστε να παρουσιαστούν οι θέσεις του κόμματος για τις πυρκαγιές.
Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου, αν και οι πληροφορίες επιμένουν ότι το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι δύσκολο για τον ίδιο, εξαιτίας της γκρίνιας που έχει αρχίσει από τους κομμένους.
Β.Κ

Πριν
να είναι αργά
Παρέμβαση και γρήγορα θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ, διότι στην ΠΑΣΚΕ σφάζονται.
Ό,τι δεν εκδηλώθηκε επίσημα τον προηγούμενο Νοέμβριο εσωκομματικά, βγαίνει στη φόρα τώρα και δεν είναι ό,τι καλύτερο εν όψει εθνικών εκλογών.
Βέβαια οι εθνικές εκλογές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για “πάσα νόσο” προκειμένου να κερδίσει κανείς χρόνο στις καθυστερήσεις, εκεί όμως που έφτασε το πράγμα, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, η πλειοψηφούσα παράταξη μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων.
Β.Κ

Λες και…
Εάν παραιτηθεί ο κ. Γ. Καλατζής την Παρασκευή, στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Β. έρχεται ο πρώτος επιλαχών Βαγγέλης Τσιτσικλής, πρόεδρος του σωματείου της ΜΕΤΚΑ. Θα πρέπει μετά να συγκληθεί η ολομέλεια της ΠΑΣΚΕ για να επιλέξει τον διάδοχο που θα προτείνει στην Ολομέλεια του Ε.Κ.Β. για τη θέση του προέδρου».
Αυτό είναι και το σωστό δηλαδή, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι επιμένουν η επιλογή του προέδρου να γίνει πριν παραιτηθεί ο νυν πρόεδρος και όχι τώρα αλλά τον Οκτώβριο. Ίσως να εκτιμούν ότι τότε “τους βγαίνουν” καλύτερα οι συσχετισμοί.
Τα πάντα στο βωμό των συσχετισμών, λες και πρόκειται για προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν αφορά γενικότερα στους εργαζόμενους και μάλιστα σε ένα προεδρείο αντιπροσωπευτικό.
Β.Κ

Οχι και έτσι…
Ο κ. Μαρκάκης, έλεγαν χθες στο δημαρχείο, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί για τη νομιμότητα στη δράση τη ΔΕΜΕΚΑΒ, γιατί είναι αυτός που με τη διοίκησή του τα τελευταία χρόνια έφερε την επιχείρηση στο χείλος της καταστροφής. Τόσα χρόνια στην πολιτική, έπρεπε να είχε καταλάβει ότι “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα έρθει η ώρα της συζήτησης για την κατάσταση των επιχειρήσεων και όπως είπε ο δήμαρχος, θα τους σηκωθεί η τρίχα. Λες να τρέχει ο Παύλος να κρυφτεί μην “καεί η γούνα του;”.

Συμπεριφορά «πεζοδρομίου»
Να τους χαίρετε η Πολεμική Αεροπορία τέτοιους αξιωματικούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται με τόση απρεπή συμπεριφορά, στους εκπροσώπους του τύπου που τους ζήτησαν μία πληροφορία. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας είχε συνηθίσει σε άλλο πρόσωπο. Η διευκρίνιση γίνεται για αξιωματικό, ο οποίος βρισκόταν στην υπηρεσία που σχετίζεται με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Το λιγότερο αγενής ο σμηναγός…
Δ.Χ.

Άρες μάρες
κουκουνάρες
Τελικά μία ακόμη άρνηση, την οποία μπορείτε να πείτε και… χυλόπιτα, εισέπραξε το τοπικό ΠΑΣΟΚ στις κρούσεις του για τη στελέχωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου. Πυρηνικό ήταν το «όχι» του πυρηνικού γιατρού Γιάννη Πολύζου στη σχετική κρούση που του έγινε. Βεβαίως η επαφή έγινε από τον άλλοτε συγκεντρωσιάρχη του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος μαθαίνουμε ότι συνοδευόταν από κάποιους ντόπιους πολιτικούς αστέρες, οι οποίοι μάλλον φόβητρο, παρά κίνητρο αποτελούν για τους ανθρώπους που πλησιάζουν. Δεν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για συγκέντρωση ανώνυμου πλήθους, ώστε να τα καταφέρει ο Παναγιωτακόπουλος. Πρόκειται για ανθρώπους που θα εκτεθούν ως υποψήφιοι βουλευτές και δεν έχουν καμιά διάθεση να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά για να το παίζουν κομπάρσοι ή… ακόμα και παλιάτσοι. Τελικά ποιον ρωτούν οι πρωτοκλασάτοι για να καταθέσουν τις ευρηματικές προτάσεις τους παραμένει απορίας άξιο. Ρωτήστε επιτέλους και κανέναν άνθρωπο που έχει πάει παραπέρα και έχει αποκομίσει σχετικές εμπειρίες. Δεν αρκεί να είσαι κομματικός για να καταφέρεις να εκφράσεις την κοινωνία. Χρειάζονται ευρύτερες γνώσεις.
Χ.Μ

Ο απολογισμός του Μαργαρίτη
Σήμερα το μεσημέρι στην

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου