ΤΟΠΙΚΑ

Επτά θύματα είναι πολλά

επτά-θύματα-είναι-πολλά-851206

Η μαύρη λίστα του φετινού καλοκαιριού δυστυχώς δεν συμπληρώνεται μόνο από καρβουνιασμένους κορμούς δέντρων και χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους. Δεν είναι μόνο η τεράστια οικολογική καταστροφή και οι συνέπειες στην τουριστική κίνηση τα φετινά οδυνηρά αποτελέσματα.
Οι δύο νεκροί πιλότοι του Καναντέρ στο χθεσινό τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια μεγαλώνουν τη μακάβρια λίστα των θυμάτων που καταβρόχθισαν οι φλόγες του φετινού κολασμένου καλοκαιριού.
Οι δύο πιλότοι στην Εύβοια, οι δύο ανυποψίαστοι πολίτες στη Μελιβοία της Λάρισας και οι τρεις ηρωικοί δασοπυροσβέστες στην Κρήτη είναι η φετινή ανθρωποθυσία στην πύρινη λαίλαπα που καταστρέφει απ΄ άκρο σ΄ άκρο το δασικό πλούτο της χώρας.
Ευθύνες αναμφίβολα υπάρχουν, τωρινές και παλιότερες. Δίκη εν βρασμώ ψυχής είναι εύκολο να κάνουμε. Υπουργοί, περιφερειάρχες, αρχηγοί πυροσβεστικού σώματος, υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας και άλλοι μεγαλόσχημοι εύκολα μπορούν να καθίσουν στο εδώλιο της λαϊκής κατακραυγής.
Αν αυτό συμβεί, μας διασφαλίζει ότι του χρόνου ή την επόμενη χρονιά δεν θα έχουμε τα ίδια, ίσως και χειρότερα; Αν ναι, τότε όλοι τους στην πυρά. Αν όμως όχι, έστω και την ύστατη ώρα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και να χαραχθεί μία αποφασιστική – άτεγκτη πολιτική, η οποία δεν θα υποχωρεί μπροστά σε ατομικά ή οργανωμένα συμφέροντα. Ας γίνει σκληρός ο νόμος και δίκαιος για να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο. Διαφορετικά δεν θ΄ αργήσει η ώρα που θα πούμε «των οικιών ημών (και των παιδιών ενίοτε) εμπιπραμμένων ημείς άδωμεν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου