ΤΟΠΙΚΑ

Τα ΚΤΕΛ και το κυκλοφοριακό

τα-κτελ-και-το-κυκλοφοριακό-851206

Μεγάλη ιστορία αυτή με την αναβάθμιση των δρομολογίων από το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, μέσα από τη χρηματοδότηση των λεωφορειούχων από το πρόγραμμα ΣΥΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Μετά από το Αστικό ΚΤΕΛ, αύριο αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις και από την πλευρά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για την πύκνωση των δρομολογίων σε έντεκα συνολικά περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας.
Μπορεί η παραπάνω είδηση σε οποιαδήποτε άλλο σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος να περνά απαρατήρητη, αλλά με τα χάλια που έχει η ελληνική περιφέρεια από άποψη οδικής και ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης, μάλλον για διθυράμβους προσφέρεται και για προσδοκίες ότι αυτή η πολυπόθητη εδώ και χρόνια πύκνωση των δρομολογίων θα επιφέρει επιτέλους ανάσα στην εξυπηρέτηση πολλών ανθρώπων της περιφέρειας της Μαγνησίας, που δικαιολογημένα τόσα χρόνια νιώθουν ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Επιπλέον η πύκνωση των δρομολογίων μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα αναμένεται ότι θα αποτελέσει τον καταλύτη πάνω στον οποίο θα … «κουμπώσουν» μεσοπρόθεσμα μία σειρά από ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την άμβλυνση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης και οι οποίες έχουν προαναγγελθεί για τον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε λοιπόν θα περιμένουμε την εφαρμογή του προγράμματος πύκνωσης των δρομολογίων, για να δούμε εάν η πολιτική βούληση και η νέα φιλοσοφία θα πάρει σάρκα και οστά για την απαρχή μίας νέας αρχής στο κυκλοφοριακό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου