ΤΟΠΙΚΑ

«Καίνε» τη Σκιάθο αεροδρόμιο και λιμάνι

καίνε-τη-σκιάθο-αεροδρόμιο-και-λιμά-851206

Μερικώς ικανοποιημένος δηλώνει από τις μέχρι τώρα υποσχέσεις των κυβερνώντων προς το νησί της Σκιάθου ο δήμαρχος του Νίκος Πλωμαρίτης, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του νομάρχη και των αντινομαρχών της Μαγνησίας στη Σκιάθο.
Μιλώντας στον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ” σημειώνει για την επίσκεψη του νομαρχιακού κλιμακίου ότι ήταν μία επίσκεψη περισσότερο εθιμοτυπική, αν και όπως λέει πιστεύει ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια του δήμου να διεκδικήσει περισσότερα από την κεντρική εξουσία.
“Για μένα ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Ή ίδια που συμβαίνει κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αλλάξουν πολλά για το νησί μας. Βέβαια ξέρουμε ότι η νομαρχία δεν μπορεί να μας βοηθήσει και πολύ, τουλάχιστον οικονομικά, θα θέλαμε όμως να μας στηρίξει στον αγώνα που κάνουμε να διεκδικήσουμε χρήματα και έργα από την κεντρική εξουσία”.
Τα δύο βασικότερα ζητήματα που απασχολούν δήμο, επαγγελματίες και λοιπή κοινωνία, είναι η περιβόητη επέκταση του αεροδιαδρόμου και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στο λιμάνι του νησιού. “Τόσα χρόνια ακούμε για το αεροδρόμιο, αλλά δε βλέπουμε εξελίξεις. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα δημοπρατηθεί το έργο με χρήματα του Δ΄ ΚΠΣ, διότι είναι αναγκαίο για τη Σκιάθο. Το ίδιο ισχύει και για το λιμάνι. Είναι αδιανόητο σε ένα νησί, όπως η Σκιάθος, που πουλάει ουσιαστικά μόνον τουρισμό, να υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Αν δε βρεθούν λύσεις στα δύο αυτά “καυτά” ζητήματα, η Σκιάθος θα “σβήσει”. Γι΄ αυτό πρέπει να πιέσουμε όλοι μαζί”.
Εκτός των παραπάνω βασικό πρόβλημα για το νησί είναι η έλλειψη πυροσβεστικής δύναμης. “Έγκλημα” θα έλεγε κανείς σε ένα τόσο καταπράσινο νησί, που αρκετοί πυρομανείς θα ζήλευαν την ομορφιά του… “Είναι απαράδεκτο να έχουμε μόλις τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, τόσα όσα έχει η Μύκονος ή ακόμη και η Τήνος, νησιά όμως που δεν έχουν περισσότερους από ένα με δύο θάμνους. Πρέπει να γίνει ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεων πυρόσβεσης στα νησιά και όχι να υπάρχει ο ίδιος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων σε νησιά που δεν έχουν πράσινο”.
Κλείνοντας τη σύντομη συνέντευξή του στον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ” ο δήμαρχος Σκιάθου κάνει λόγο για σχετική μείωση του τουρισμού μέσα στον Ιούλιο, γεγονός που σίγουρα τον προβληματίζει. Ωστόσο δε θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη για την τουριστική κίνηση του Αυγούστου, σημειώνοντας: “Δε συνηθίζω να μιλάω πριν γίνει κάτι. Θα περιμένω να έρθει ο μήνας και μετά να μιλήσω”. Παρ’ όλα ταύτα και παρά τα όσα ακούγονται για τις ακριβές τιμές και τα περιστατικά αισχροκέρδειας σε καταστήματα του νησιού, ο ίδιος επιμένει πως η Σκιάθος είναι νησί για όλα τα βαλάντια. “Στη Σκιάθο μπορείς να μείνεις από 20 μέχρι και 150 ευρώ. Άρα υπάρχουν και φτηνά αλλά και ακριβά δωμάτια. Όσο για τους αχρείους που δυσφημούν το νησί μας με τις υψηλές τιμές σε κάποια προϊόντα, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Δεν πρέπει όμως να δυσφημείται ένα ολόκληρο νησί εξαιτίας 2-3 κακών επαγγελματιών”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου