ΤΟΠΙΚΑ

Μαχαιρώματα μεταξύ Αλβανών στη Συκή

μαχαιρώματα-μεταξύ-αλβανών-στη-συκή-851206

Αιματηρή συμπλοκή νεαρών Αλβανών χθες τα ξημερώματα στο δημοτικό διαμέρισμα Συκή του Δήμου Αφετών, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό 24χρονου, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Επίσης ακόμη ένας ομοεθνής του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με τραυματισμό στο κεφάλι από πέτρα.
Η συμπλοκή σημειώθηκε χθες στις 3.30 τα ξημερώματα στην πλατεία της Συκής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πανηγύρι.
Για ασήμαντη αφορμή υπήρξε παρεξήγηση ανάμεσα σε δύο παρέες Αλβανών. Η παρεξήγηση αρχικά ξεκίνησε με λογομαχίες μεταξύ των νεαρών, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή. Κατά την διάρκειά της ένας 25χρονος έβγαλε πτυσσόμενο μαχαίρι με μήκος λεπίδας 11 εκατοστών και άρχισε να χτυπά στην κοιλιακή χώρα τον 24χρονο, ο οποίος αιμόφυρτος απομακρύνθηκε, προσπαθώντας να σωθεί. Παράλληλα ένας 20χρονος τραυμάτιζε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν πέτρα, το φίλο του 24χρονου.
Οι δράστες της επίθεσης έσπευσαν να εξαφανιστούν και στη συνέχεια μετέβησαν σε οικία 31χρονου ομοεθνή τους, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη. Ο τραυματισμένος φίλος του 24χρονου τον εντόπισε σε ημιθανή κατάσταση στο χώρο κάτω από την πλατεία και μετέφερε τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση.
Αμέσως αστυνομικοί του Τμήματος Μηλεών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών. Χθες στις 11 το πρωί κατάφεραν να εντοπίσουν τόσο τον δράστη της επίθεσης, τον συνεργό του, αλλά και τον ομοεθνή τους που τους υπέθαλπε στην οικία του.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ όπως προέκυψε θύμα και θύτης στο παρελθόν είχαν καυγαδίσει καθώς είχαν προσωπικές διαφορές.
Ολοι οι πρωταγωνιστές του αιματηρού επεισοδίου είναι κάτοικοι Συκής και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες και στα λατομεία πέτρας. Από τις αστυνομικές αρχές διερευνάται αν διέμειναν νόμιμα στην χώρα μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου