ΤΟΠΙΚΑ

Μάθε τέχνη κι΄ άστηνε…

μάθε-τέχνη-κι΄-άστηνε-851206

Με τις ειδικότητες των υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, μηχανικών αυτοκινήτου καθώς και κομμωτικής θα λειτουργήσει και φέτος το πρώην ΤΕΕ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, το οποίο από το Σεπτέμβριο μετονομάζεται σε ΕΠΑΣ.
Πρόκειται για μια από τις λίγες σχολές του Βόλου που προσανατολίζεται κατά κύριο λόγο στην εκπαίδευση νέων τεχνιτών, κυρίως ειδικοτήτων που είτε δεν επαρκούν είτε είναι περιζήτητες από τη νεολαία.
Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία μόνον την τελευταία 5ετία έχουν αποφοιτήσει περί τους 170 υδραυλικούς και άλλους τόσους ηλεκτρολόγους, οι περισσότεροι των οποίων βρήκαν εργασία σε τοπικές επιχειρήσεις. Βέβαια δε λείπουν και αυτοί που μετά την αποφοίτησή τους αναζητούν εργασία σε άλλες πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.
Στο ΤΕΕ Μαθητείας υπάρχουν σειρά εργαστηρίων, στα οποία οι εκκολαπτόμενοι τεχνίτες πραγματοποιούν την πρακτική τους εκπαίδευση δίπλα σε έμπειρους καθηγητές επαγγελματίες του είδους. Οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε τμήματα 30-35 ατόμων, ενώ η ζήτηση κυρίως για τις ειδικότητες ηλεκτρολόγων και υδραυλικών καθώς και τεχνικών υπολογιστών ξεπερνά πολλές φορές τον προβλεπόμενο αριθμό. Τα νεαρά παιδιά, αφού τελειώσουν τα τέσσερα εξάμηνα της φοίτησής τους μπορούν στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση σε κάποια τοπική επιχείρηση, αντίστοιχη των σπουδών τους, από την οποία αμείβονται και ασφαλίζονται .Ήδη αυτό το διάστημα γίνονται εγγραφές στο κτίριο του ΟΑΕΔ στην οδό Αθηνών, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νυν ΕΠΑΣ φοιτούν παιδιά από κάθε περιοχή της Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το Τρίκερι, τα χωριά του Πηλίου, ο Αλμυρός ακόμη και τα Τρίκαλα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου