ΤΟΠΙΚΑ

Με δελφίνια και βαπόρια…

με-δελφίνια-και-βαπόρια-851206

Σημαντική αύξηση καταγράφεται αυτό το διάστημα στην κίνηση τουριστών προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων του νομού κ. Νικόλαο Βισβίκη. Ωστόσο αυτό που διασαφηνίζει ο κ. Βισβίκης είναι το εξής: “Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ θέλουν να ταξιδέψουν προς τα νησιά δεν το κάνουν, γιατί φοβούνται μήπως δεν βρουν τρόπο επιστροφής”.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; “Μα φυσικά επειδή οι άνθρωποι αυτοί, στην προσπάθεια τους να ενημερωθούν για τα δρομολόγια επιστροφής από τις Σποράδες, τηλεφωνούν στα εκεί ναυτιλιακά πρακτορεία, χωρίς όμως να σηκώνει κανείς το τηλέφωνο. Το γεγονός αυτό, το οποίο συμβαίνει κυρίως λόγω μη ύπαρξης τηλεφωνικών κέντρων στα νησιά, μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς είναι αρκετοί οι οποίοι δε ρισκάρουν να έρθουν τελικά στις Σποράδες, μη γνωρίζοντας αν υπάρχει τρόπος επιστροφής προς το Βόλο.
Να ενημερώσω λοιπόν μέσω της εφημερίδας σας ότι υπάρχουν καθημερινά 5-6 οχηματαγωγά που πραγματοποιούν το δρομολόγιο από τα νησιά προς το Βόλο. Υπάρχει υπερεπάρκεια πλοίων, άρα δεν χρειάζεται φόβος μήπως δε μπορέσουν να γυρίσουν”, καταλήγει ο κ. Βισβίκης, βλέποντας αρκετές ακυρώσεις από ανθρώπους που δεν ήθελαν ν α ρισκάρουν ένα ταξίδι χωρίς “επιστροφή”.
Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει εν μέρει στο ταξίδι προς τα νησιά, είναι η έλλειψη ενός δελφινιού, το οποίο εδώ και καιρό παραμένει εκτός λειτουργίας. Γι΄ αυτό και η πληρότητα στα εναπομείναντα τρία δελφίνια ξεπερνά το 100%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου