ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Θα «τινάξει» την μπάνκα
Τουλάχιστον μία επιστολή κάθε εβδομάδα λαμβάνει από το γραφείο του νομάρχη Απ. Παπατόλια ο υφυπουργός Εσωτερικών Θαν. Νάκος. Χιλιάδες ευρώ «ανεβοκατεβαίνουν» συχνά-πυκνά στα μάτια του υφυπουργού. Μία για αποζημιώσεις, μία για έργα, την άλλη για μελέτες. Προχθές άλλο ένα μαντάτο του ήρθε από τον νομάρχη Μαγνησίας. Ζήτησε εφάπαξ 150.000 ευρώ για να καλυφθούν οι «τρύπες» που δημιούργησε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ο χειμώνας που πέρασε. Εάν προστεθούν τα αιτήματα για κονδύλια που έχει καταθέσει τους τελευταίους μήνες η Νομαρχία, μάλλον θα τιναχθεί στον αέρα η μπάνκα του υπουργείου.
Β.Σ.

Και άλλη συνάντηση;
Με το «σταγονόμετρο» διαμαρτυρήθηκαν η κοινότητα Κεραμιδίου και οι κάτοικοι της περιοχής ότι δίνονται τα χρήματα για έργο που θα σταματήσει κατολισθητικά φαινόμενα στην περιοχή «Καμάρι». Όπως ενημέρωσαν τον νομάρχη και το νομαρχιακό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή, η πίστωση είναι εξασφαλισμένη, αλλά δίνεται με… μέτρο.
Ο νομάρχης πρότεινε στον πρόεδρο της κοινότητας να επισκεφθούν από κοινού τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να του θέσουν το αίτημα. Είναι μία από τις πολλές συναντήσεις που έχει σημειώσει στην ατζέντα του ο κ. Παπατόλιας με συνομιλητή τον περιφερειάρχη. Το ζητούμενο είναι εάν και πότε θα γίνουν.
Β.Σ.

Τσιπουροκατάνυξη
Τσιπουροκατάνυξη για το Νομάρχη και τους Αντινομάρχες σε γνωστό ουζερί της παραλίας ήταν προχθές το μεσημέρι το κέρασμα του Ηλία Ξηρακιά για την ονομαστική του εορτή. Έτσι έμεινε με την… κακία του συνάδελφός του, που νόμιζε ότι ο Αντινομάρχης θα έμενε μόνο με το παγωτό που είχε κεράσει το βράδυ της προηγουμένης στην περιοδεία του νομαρχιακού κλιμακίου στο Κεραμίδι…
Α.Τ.

Θα χτενίσει τις Σποράδες
Θα χτενίσει όλες τις Σποράδες αυτή την εβδομάδα ο Κ. Καρτάλης, που ξεκίνησε χθες από τη Σκόπελο την τριήμερη παραμονή του στο κάθε νησί ξεχωριστά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με εκπροσώπους των μαζικών και κοινωνικών φορέων των νησιών για τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας.
Α.Τ.

Σπάνιο θέαμα
Οσο καιρό η Αργώ ήταν δεμένη στο λιμάνι δεν εντυπωσίαζε. Μια αρχαιότροπη κατασκευή θα έλεγε κανείς, χωρίς να εκπέμπει ιδιαίτερους συμβολισμούς. Χθες το πρωί από το γραφείο μας του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ είχαμε την τύχη να τη δούμε να αποπλέει. Άλλο πράγμα! Οι απαλές της γραμμές όσο απομακρυνόταν απ΄ το λιμάνι και ο συγχρονισμός των κωπηλατών με τα παραγγέλματα να ακούγονται ως τη στεριά, προσέφεραν ένα σπάνιο θέαμα. Τελικά το εγχείρημα είναι μεγάλο. Αυτό θα το καταλάβει ο καθένας βλέποντας την Αργώ να ταξιδεύει, παραγράφοντας τις κόντρες και τις σκοπιμότητες της στεριάς, ξεχνώντας τις δυσκολίες και το κόστος του εγχειρήματος.
Χ.Μ

Εναντι ευτελούς ποσού
Οπου κι αν γυρίσεις αυτές τις ημέρες, ακούς για την αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών πυρόσβεσης. Όμως, αλήθεια, ποιος θα καιγόταν για 650 ευρώ το μήνα; Αυτός είναι ο μισθός των εποχικών δασοπυροσβεστών! Σημειωτέον ότι είναι άνθρωποι που εργάζονται μόνο τους θερινούς μήνες και όχι το χειμώνα που δεν υπάρχουν φωτιές. Δεν είναι άδικο από ανθρώπους που αμείβονται με τόσο ευτελή ποσά να ζητούμε να ελέγξουν την φετινή πύρινη λαίλαπα;
Χ.Μ

Διαφορά φιλοσοφίας
Οι τελευταίες δηλώσεις του πρώην δημάρχου κ. Κυριάκου Μήτρου, σύμφωνα με τις οποίες ο διάδοχός του Αλέκος Βούλγαρης αναγκάστηκε να ενημερώσει τους πολίτες για την κακή ποιότητα του νερού στις βόρειες συνοικίες για το φόβο του Εισαγγελέα, αποδεικνύει τη διαφορά φιλοσοφίας των δύο ανδρών. Είναι άλλο να λειτουργείς με φοβίες και υστεροβουλίες και άλλο με αίσθημα ευθύνης, έστω κι αν αυτό επιφέρει πολιτικό κόστος. Αν ο δήμαρχος ήθελε απλά να είναι καλυμμένος, θα του αρκούσε μια ξερή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς δικές του προσωπικές δηλώσεις. Φυσικά η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων είναι θέμα φιλοσοφίας.
Χ.Μ

Πλήθος ονομάτων
Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο για την στελέχωση

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου