ΤΟΠΙΚΑ

Ελάτε Αιγαίο με αυτοκίνητο…

ελάτε-αιγαίο-με-αυτοκίνητο-851206

Ελάτε Αιγαίο με αυτοκίνητο… είναι το κεντρικό μήνυμα της δυναμικής διαφημιστικής καμπάνιας, την οποία ξεκίνησε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν για το Πήλιο οι υπερβολικές και λανθασμένες, σε πολλές περιπτώσεις, πληροφορίες που μεταδόθηκαν σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά.

Τηλεοπτικά σποτ, καταχωρήσεις στον ημερήσιο και περιοδικό αθηναϊκό Τύπο, ενημερωτικά φυλλάδια, αφιερώματα σε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης θεαματικότητας είναι τα «όπλα» που χρησιμοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων, σε αυτό τον αγώνα δρόμου, που ξεκίνησε την επομένη της κατάσβεσης της πρόσφατης πυρκαγιάς σε περιοχές του Νοτίου και Ανατολικού Πηλίου.
Σε μια προσπάθεια να αποδείξει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή το Πήλιο είναι «ζωντανό» και έτοιμο να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του –όλα τα τουριστικά θέρετρα έμειναν ακέραια- οι ξενοδόχοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να θέσουν «φρένο» στον πανικό που δημιουργήθηκε από ΜΜΕ και επέφερε τις πρώτες ημέρες ακυρώσεις αφίξεων στην περιοχή.
Χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Λεβέντης και μέλη της διοίκησης μαζί με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα, τους συντάκτες του τουριστικού ρεπορτάζ ΜΜΕ, ενημερώνοντάς τους για την πραγματική κατάσταση του Πηλίου μετά την πυρκαγιά και ζητώντας τους να ενημερώσουν σχετικά μέσα από τις στήλες τους τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.
Το βάρος της Ένωσης Ξενοδόχων έχει δοθεί στην εσωτερική αγορά, καθώς για το εξωτερικό ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πιεστικός και δεν επαρκεί για οτιδήποτε επιπλέον πέραν των όσων έχουν δρομολογηθεί.
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας επιχειρείται να φτάσει με κάθε πρόσφορο τρόπο το μήνυμα ότι τα θέρετρα του Πηλίου προσφέρονται για τις καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές.
Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιογράφοι πολλών αθηναϊκών ΜΜΕ έχουν αποδεχθεί πρόσκληση να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν σε περιοχές του Πηλίου, μεταφέροντας με ρεπορτάζ τα πλεονεκτήματα και τη φυσική ομορφιά του βουνού των Κενταύρων.
Την ίδια ώρα εκτενές αφιέρωμα στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο ετοιμάζεται από συνεργείο για την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα», που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην περιοχή. Η εκπομπή θα αφιερώσει σύντομα αρκετό χρόνο, για περισσότερες από μία φορά, παρουσιάζοντας το Νοτιοανατολικό Πήλιο. Τα γυρίσματα για την μεγάλης θεαματικότητας εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης ολοκληρώνονται αύριο.
Αποσπάσματα των γυρισμάτων θα παρουσιαστούν και στην πρωινή ζώνη της ΝΕΤ.
Η Ένωση Ξενοδόχων έχει ζητήσει γυρίσματα και ειδικό αφιέρωμα να γίνει και για τη Σκιάθο.
Ταυτόχρονα, με μια σειρά σποτ και καταχωρήσεων για το Πήλιο αλλά και για τις Β. Σποράδες, την προσπάθεια με τον ίδιο στόχο συνεχίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Εξόρμηση της Ένωσης Ξενοδόχων έχει προγραμματιστεί να γίνει τέλη Αυγούστου αλλά και στις αρχές της άνοιξης για την επόμενη θερινή τουριστική σαιζόν.
Οι ξενοδόχοι ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους από τα τουριστικά γραφεία και ήδη έχουν αποσταλεί e-mail σε 8.000 πράκτορες σε όλη τη χώρα, καθώς και σε 150 γραφεία του εξωτερικού.

«Εμειναν» στα 60.000 ευρώ
Χθες, στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Λεβέντης είχε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ σχετικά με την χρηματοδότηση που θα εγκριθεί, ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες τουριστικής προβολής που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές.
Το μόνο βέβαιο ποσό προς το παρόν, το οποίο ακόμη δεν έχουν λάβει, είναι οι 60.000 ευρώ που ανακοινώθηκε ως επιχορήγηση στη σύσκεψη στις Μηλιές.
Σε ό,τι αφορά στις δεσμεύσεις για επιπλέον κονδύλια, μένουν ακόμη σε επίπεδο υποσχέσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου