ΤΟΠΙΚΑ

Νέος καύσωνας από την Κυριακή στη Μαγνησία

νέος-καύσωνας-από-την-κυριακή-στη-μαγν-851206

Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου στην Μαγνησία, ξεκινάει από σήμερα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από τη Δευτέρα (23/07/2007) έως και την Τετάρτη (25/07/2007) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 42 και πιθανώς κατά τόπους τους 43 βαθμούς. Υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών είναι πιθανή από την Πέμπτη (26/07/2007).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π. εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς και τα απαραίτητα μέτρα αυτοποπροστασίας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του ΕΜΕΣ «Αλέξανδρος Τακούδης» για σήμερα στο Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο Παρασκευή 34 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο ο υδράργυρος θα ανεβεί στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ από Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέβει στους 40 βαθμούς Κελσίου και από Δευτέρα αναμένεται το θερμόμετρο να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου