ΤΟΠΙΚΑ

ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: “Οχι» στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας

τεε-μαγνησιασ-οχι-στους-δρόμους-ήπ-851206

Συνολική αντιμετώπιση και σχεδιασμό, κοινωνική διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες και διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου, είναι η άποψη που εκφράζει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, με αφορμή την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για μετατροπή σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας των οδών Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου και Αγίου Νικολάου.
Σε επιστολή που απεστάλη προς το Δήμαρχο Βόλου κ. Αλέκο Βούλγαρη η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας τονίζει:
«Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στην συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου 2007, μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας οι οδοί Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου και Αγίου Νικολάου.
Αποτέλεσμα της απόφασης είναι να χαθούν αρκετές θέσεις πάρκινγκ από το κέντρο του Βόλου, το οποίο, όπως γνωρίζετε, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα αναφορικά με το θέμα της στάθμευσης.
Τα τελευταία χρόνια με τις πεζοδρομήσεις που έχουν εκτελεστεί στο κέντρο του Βόλου, εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης έχουν χαθεί, που δυστυχώς δεν έχουν αναπληρωθεί από χώρους πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της πόλης.
Πιστεύουμε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Βόλου χρήζει αφενός συνολικής αντιμετώπισης και σχεδιασμού, κοινωνικής διαβούλευσης με τους φορείς και τους πολίτες και όχι αποσπασματικές αποφάσεις, που αντί να λύνουν, δημιουργούν περισσότερα κυκλοφοριακά προβλήματα και αφετέρου διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων στάθμευσης μέχρι την δημιουργία νέων», καταλήγει η επιστολή.

Πρόβλημα στον ΕΟΤ Θεσσαλίας
Σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΟΤ Θεσσαλίας έχει δημιουργηθεί μετά την λήξη των συμβάσεων δύο αρχιτεκτόνων που εργαζόταν στην υπηρεσία.
Όπως επισημαίνει σε επιστολή του που απέστειλε το ΤΕΕ Μαγνησίας προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φάνη Πάλλη- Πετραλιά τονίζει:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας υπηρετούσαν με συμβάσεις εργασίας δύο αρχιτέκτονες – μηχανικοί, προσφέροντας σημαντικό έργο στο τεχνικό τμήμα της υπηρεσίας.
Οι δύο μηχανικοί μέλη μας, πέραν του γεγονότος ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσέφεραν τα μέγιστα στην τάχιστη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών – επενδυτών του τουρισμού, σύμφωνα και με το υπ. αριθμ. 971/25-4-2007 έγγραφο του διευθυντή της Π.Υ.Τ. Θεσσαλίας κ. Σταύρου Ελευθερίου.
Οπως πληροφορηθήκαμε, από τις 9 Ιουλίου 2007 οι συμβάσεις των δύο αρχιτεκτόνων έληξαν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει ανανέωση τους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σειρά προβλημάτων στην υπηρεσία και μάλιστα μεσούσης της θερινής περιόδου, όπου η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, δηλαδή ο τουρισμός, βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο ΕΟΤ Θεσσαλίας, που εξυπηρετεί τις Βόρειες Σποράδες, το Πήλιο, τα Μετέωρα, τη λίμνη Πλαστήρα και άλλα τουριστικά θέρετρα, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί.
Θα σας παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των δύο αρχιτεκτόνων, ώστε οι δυσάρεστες συνέπειες που έχουν προκύψει ήδη να μην διογκωθούν περαιτέρω. Επίσης θεωρούμε αδιανόητο η τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ Θεσσαλίας να μην έχει μόνιμο προσωπικό – μηχανικούς και να δημιουργούνται εκκρεμότητες και παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία της», καταλήγει η επιστολή που κοινοποιείται και στον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ κ. Αθανάσιο Οικονόμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου