ΤΟΠΙΚΑ

Πανικός στον Αλμυρό από ακατάλληλη γεώτρηση

πανικός-στον-αλμυρό-από-ακατάλληλη-γε-851206

Ακατάλληλη γεώτρηση η οποία ήταν σε λειτουργία και υδροδοτούσε το δίκτυο ύδρευσης του Αλμυρού, έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους και καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές το βράδυ πολίτης κατήγγειλε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κ. Χρήστο Βούλγαρη, ότι η γεώτρηση στην περιοχή των Σφαγείων, η οποία έχει κριθεί ως ακατάλληλη, καθώς υδροδοτεί απευθείας το δίκτυο ύδρευσης, βρισκόταν σε λειτουργία. Ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος μετέβη στο σημείο, παρουσία και άλλων πολιτών διαπίστωσε ότι η καταγγελία ευσταθούσε. Ο ίδιος φωτογράφησε την ένδειξη του μετρητή της ΔΕΗ, ο οποίος κατέγραφε την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος από το μοτέρ και στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατέθεσε έγγραφη καταγγελία.
Ο ίδιος, ερωτώμενος για το γεγονός, επιβεβαίωσε την λειτουργία της ακατάλληλης γεώτρησης, αλλά και το ότι προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το περιστατικό το ανέφερε και στο Δήμαρχο Αλμυρού και πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ο οποίος του απάντησε ότι δεν γνώριζε την λειτουργία της ακατάλληλης γεώτρησης και ότι θα πραγματοποίησε ένορκη διοικητική εξέταση για το γεγονός.
Αντίστοιχη ήταν η απάντηση του διευθυντή και του τεχνικού διευθυντή της ΔΕΥΑΛ.
Ο κ. Βούλγαρης επικαλέστηκε και επερώτηση που είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, σύμφωνα με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν η εν λόγω γεώτρηση, όπως και η γεώτρηση που βρίσκεται στο κοντά στο γήπεδο της πόλης και έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τη δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με την απάντηση που είχε δώσει ο Δήμαρχος Αλμυρού, κατά τον κ. Βούλγαρη, ήταν ότι δεν θα συνδεθούν με τον δίκτυο ύδρευσης και ούτε θα χρησιμοποιηθούν. Σε περίπτωση ανάγκης, λόγω έντονης λειψυδρίας, θα υπήρχε ειδοποίηση προς τους δημότες, υποστηρίζει ο κ. Βούλγαρης, ότι δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Χατζηκυριάκος.
Όπως είπε ο κ. Βούλγαρης, η γεώτρηση από παλαιότερα έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη λόγω της γειτνίασης με τον χώρο των Σφαγείων, ενώ δεν φυλάσσεται και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση.
Το θέμα, που ήδη απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, αναμένεται να έχει συνέχεια μετά και την έγγραφη καταγγελία στο Α.Τ. Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου