ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρές Κοινοπραξίες στον κλάδο του Μετάλλου

ισχυρές-κοινοπραξίες-στον-κλάδο-του-μ-851206

Σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Μητρώο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου στο Νομό Μαγνησίας.
Οι βιοτέχνες στο Μέταλλο θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την κατηγοριοποίηση στον κλάδο τους, προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση όλων των Βιοτεχνών, καθώς ανάλογα με τον ετήσιο τζίρο του κάθε επαγγελματία θα παρέχεται και το αντίστοιχο δίπλωμα που θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις Μετάλλου να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ανά κατηγορία.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Στυλιαρογιάννης στην εκδήλωση εγκαινίων των νέων γραφείων του Συνδέσμου, που στεγάζεται πλέον στον τέταρτο όροφο του Εμπορικού Κέντρου, στην οδό Ξενοφώντος.

Ο κ. Στυλιαρογιάννης εκτιμά ότι μέσα από τη διαδικασία σύνταξης του Μητρώου θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν κοινοπραξίες στη Μαγνησία, που θα μπορούν να “χτυπήσουν” μεγάλα έργα.

Ο,τι δηλαδή δεν έγινε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα σοβαρές ντόπιες επιχειρήσεις να μην έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς μεγάλων έργων.

Η διαδικασία της σύνταξης Μητρώου, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, περιλαμβάνει την εγγραφή νέων μελών αλλά και την ψήφιση του σχετικού Νόμου από τα Υπουργεία Οικονομικών- Ανάπτυξης και Απασχόλησης, όπου ήδη έχουν γίνει οι ανάλογες επαφές, ώστε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία να μην υπάρξει καμία εμπλοκή και με την ολοκλήρωσή του να ψηφιστεί η σχετική ρύθμιση.

Την ίδια ώρα η έλλειψη οικονομικής ρευστότητας παραμένει για τον κλάδο το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα.

“Κινούμαστε με επιταγές έξι μηνών και ενός χρόνου όλοι οι επαγγελματοβιοτέχνες, παραδέχεται ο κ. Στυλιαρογιάννης, περιγράφοντας ως πολύ δύσκολη την κατάσταση στον τομέα του Μετάλλου, παρά το γεγονός ότι λόγω της έντονης αντιπαράθεσης που υπάρχει μεταξύ των δύο μεγάλων παραγωγών σιδήρου στην Ινδία, οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες”.

Ο κλάδος διέρχεται περίοδο κρίσης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιχειρήσεις στο Νομό Μαγνησίας να βλέπουν διαρκώς το τζίρο τους να μειώνεται, επισήμανε χθες στον Ταχυδρόμο ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Στυλιαρογιάννης.

Ο Σύνδεσμος, τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να θέσει εκ νέου προτάσεις στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ για τη σύνδεση της κατάρτισης στον τομέα του μετάλλου με την εργασία, ώστε αφενός να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα με σπουδαστές των ΤΕΕ που μπορούν άνετα το πρωί να εργάζονται στο μέταλλο και με την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης και το απόγευμα να σπουδάζουν στον ίδιο τομέα, στο πρότυπο του μοντέλου που λειτουργούσαν παλιά οι επαγγελματικές σχολές.
Την πρόταση αυτή, όπως τονίζει ο κ. Στυλιαρογιάννης, έχει δημοσιοποιήσει ο συνδικαλιστικός φορέας των Μεταλλοβιοτεχνών στην Πολιτεία, θα πρέπει ωστόσο να δρομολογηθεί η υλοποίησή της, με στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων τεχνιτών μετάλλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου