ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική συνάντηση κορυφής στο Βόλο

μουσική-συνάντηση-κορυφής-στο-βόλο-851206

«Υπέροχα μονάχοι με… τον Σταυρό του Νότου» θα εμφανιστούν ενώπιον των Βολιωτών οι Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς και Γιάννης Κούτρας, σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Μαζί τους εμφανίζεται η Ρίτα Αντωνοπούλου, ερμηνεύοντας δημιουργίες του κορυφαίου συνθέτη, στο πλαίσιο της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο με την φροντίδα του ΚΟΔΒ. Μετά την μεγάλη επιτυχία της Θεσσαλονίκης, με τις sold out εμφανίσεις τους στον Μύλο, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κούτρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πραγματοποιούν ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. Ένα ταξίδι από τον «Σταυρό του νότου» και την «Πιρόγα»… σε άλλες μεγάλες στιγμές του Θάνου αλλά και από τα σημαντικά τραγούδια της καριέρας του Μανώλη Μητσιά (Αυτά τα χέρια, Ποτέ, ο Γιάννης ο Φονιάς, Δρόμοι παλιοί, κ.α.) στην πρόσφατη συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Άλκη Αλκαίο, το «Υπέροχα μονάχοι».
1982. Μια πιρόγα ξεκινά το θρυλικό της ταξίδι στη δισκογραφία με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα δύο φίλοι και συνοδοιπόροι του, ο Άλκης Αλκαίος και ο Μανώλης Μητσιάς συναντιούνται με αφορμή τη νέα δισκογραφική δουλειά «Υπέροχα μονάχοι», που λίγο μετά την κυκλοφορία του, τον περασμένο Νοέμβριο, είναι ήδη χρυσός. Αυτή τη φορά, ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος μεταφέρει στις αποσκευές του νέα κομμάτια και συνεχίζει τη διαχρονική συνεργασία του με τον στιχουργό Άλκη Αλκαίο. Ολοκληρώνει έτσι το μεγάλο ταξίδι που άρχισαν μαζί πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, δίνοντας στην ελληνική μουσική επιτυχίες όπως «Ρόζα», «Πάντα γελαστοί» κ.α.
Βασικός ερμηνευτής παραμένει ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ξεδιπλώνει όλες τις ερμηνευτικές ικανότητές του και μαγεύει με τη μοναδική του φωνή. Με τα παλιά αλλά και τα νέα τραγούδια, ο καταξιωμένος τραγουδιστής παρασύρει τους ακροατές σε ανεξερεύνητα μουσικά μονοπάτια που σίγουρα θα αγαπήσουν. Στο ταξίδι αυτό, συνοδοιπόρος και ο Γιάννης Κούτρας, ένας σημαντικός ερμηνευτής που σφράγισε με την φωνή του τα μουσικά ταξίδια του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Ν. Καββαδία με τον «Σταυρό του Νότου». Ο σπουδαίος ερμηνευτής είναι ξανά εδώ για να μας συγκινήσει και πάλι με την εσωτερική δύναμη της ερμηνείας του, αλλά και με τα καινούρια του τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Χωρίς Βαλίτσα και παλτό». Εισιτήρια για την συναυλία προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Τιμή εισιτηρίου: 20€.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου