ΤΟΠΙΚΑ

Π. Μαβίδης: Βάζουμε τέλος στον κατήφορο

π-μαβίδης-βάζουμε-τέλος-στον-κατήφορο-851206

Τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της δημοτικής του αρχής έκανε χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση φίλων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Μαβίδης υπεραμύνθηκε της άσκησης της δημοτικής εξουσίας από την ΑΔΚΠ, υπογραμμίζοντας ότι «ήδη στο πρώτο εξάμηνο είναι ορατά τα δείγματα νοικοκυρέματος του Δήμου», επανέλαβε τις δεσμεύσεις για υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος και υπογράμμισε ότι στο τέλος της 4ετίας η Νέα Ιωνία θα έχει επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, την οποία χαρακτήρισε «κλωνοποιημένη», ενώ η ομιλία του περιείχε αιχμές και για την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας είναι αλληλέγγυα στη δημιουργία ενός ενιαίου και ισχυρού δήμου στο Πολεοδομικό συγκρότημα και προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, αλλά και την ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών σε μεγάλα ζητήματα όπως η παύση λειτουργίας του Κοιμητηρίου Ταξιαρχών, ο Φορέας Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, η απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον ιστό της πόλης, η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία και η επέκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη μετεγκατάστασή του στη Νέα Ιωνία.
«Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στο λαό της Νέας Ιωνίας που μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του να βάλουμε οριστικό τέλος στον κατήφορο μιας «μεθυσμένης πολιτείας» που παραλάβαμε από μία κοινοπραξία δημαρχευόντων της ανυπαρξίας και της ολυμπιακής αφασίας. Σήμερα βρισκόμαστε απέναντι σε μια κλωνοποιημένη αντιπολίτευση του χθες που σύσσωμα και ομαδικά προσπαθεί να επιβιώσει για να βρίσκεται στην επικαιρότητα.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν κλώνο του χθες να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη νέα προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία που χτίζουμε και η οποία εκφράζει ένα γνήσιο αυτοδιοικητικό κίνημα με κατοχυρωμένη διαχρονικά την αυτονομία της, δεσμευμένη απέναντι στα συμφέροντα των πολιτών και όχι των κολλητών και των προσωπικών συμφερόντων».

Το πρώτο εξάμηνο…
Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κάνοντας απολογισμό του δημοτικού έργου σε αυτό το πρώτο εξάμηνο, υπογράμμισε ότι «η δημοτική εξουσία πλέον χαρακτηρίζεται από παρουσία, εργατικότητα, διαφάνεια, ξεκάθαρο προσανατολισμό, αίσθημα ευθύνης και ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας βρίσκεται σήμερα 2 σκαλοπάτια ψηλότερα, κοιτάζει στο μέλλον αισιόδοξα και αποκαλύπτει τις αναπτυξιακές δυνατότητές του.
Αναφερόμενος στη λειτουργία του Δήμου, σημείωσε στα θετικά την ανελλιπή παρουσία της δημοτικής αρχής στα προβλήματα του πολίτη αλλά και σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας των υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας ότι ελέγχονται πλέον από τους αιρετούς οι προμήθειες και οι υποχρεώσεις, καθιερώθηκαν νέοι θεσμοί ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών (Τηλέφωνο 9-10-11, Γραφείο καθημερινότητας και παραπόνων, Γραφείο προστασίας καταναλωτή, ενημέρωση για τα αδέσποτα).
«Ο Δήμος Νέας Ιωνίας είναι παντού παρών, επισήμανε ο κ. Π. Μαβίδης. Δίνει το στίγμα του. Συμμετέχουμε στα κινήματα».
Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι σταδιακά «κλείνουν» οι μαύρες τρύπες με το δάνειο που έλαβε ο Δήμος και ότι τακτοποιήθηκαν οικονομικές υποχρεώσεις που κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη.
Ανέφερε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για νοικοκύρεμα του δήμου αποφασίστηκε η μείωση των δαπανών για τους αιρετούς και για τις δημόσιες σχέσεις και αναφέρθηκε στη μείωση των αποζημιώσεων των αιρετών.
Για τα Νομικά Πρόσωπα ο κ. Μαβίδης περιέγραψε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η δημοτική αρχή με στόχο, όπως τόνισε, να καταστούν βιώσιμες και προς αυτή την

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου