ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν και χρυσές θήκες δοντιών…

εκλεψαν-και-χρυσές-θήκες-δοντιών-310153

Δύο ακόμη διαρρήξεις εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Νέα κομμάτια στο παζλ της εξιχνίασης κλοπών και διαρρήξεων στη Μαγνησία με πρωταγωνιστές δύο αθιγγάνους από το Αλιβέρι προσθέτει διαρκώς η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Οι δύο αθίγγανοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 11 Απριλίου μαζί από δύο άτομα που ταξίδεψαν από την Αθήνα για την αγορά κλοπιμαίων χρυσαφικών από κατοικίες του Βόλου, διαπιστώθηκε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ότι εμπλέκονται σε ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπής.

Μέχρι και χρυσές θήκες δοντιών άρπαζαν οι δύο μπουκαδόροι, ηλικίας 30 και 24 ετών, από κατοικίες, τις οποίες είχαν ρημάξει τους τελευταίους μήνες.

Χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανακοίνωσε την εξιχνίαση των δύο νέων κλοπών και διαρρήξεων, μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι οι δύο αθίγγανοι, εκτός των άλλων, διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 5 έως 10 Μαρτίου διαρρήξεις μονοκατοικιών στο Διμήνι και τη Ν. Ιωνία. Στις 5 Μαρτίου, πρωινές ώρες, διέρρηξαν μονοκατοικία και αφαίρεσαν πέντε χρυσές θήκες δοντιών, τρία κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας 650 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Πέντε ημέρες αργότερα διέρρηξαν μονοκατοικία στη Ν. Ιωνία και αφαίρεσαν χρυσαφικά – κοσμήματα, η αξία των οποίων δεν καθορίστηκε από την παθούσα.

Μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες και τους αποδόθηκε. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και θα συμπληρώσει τον ήδη ογκώδη φάκελων της δράσης των διαρρηκτών.

Η επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων αθιγγάνων -δύο από το Αλιβέρι και δύο από την Αθήνα- είχε στηθεί στις 11 Απριλίου. Την ημέρα της σύλληψής τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι μεν πρώτοι είχαν στα χέρια τους κλοπιμαία κοσμήματα μεγάλης αξίας, οι δε δεύτεροι -επαγγελματίες του είδους- ήρθαν από Αθήνα για να αγοράσουν τα χρυσαφικά και να τα προωθήσουν είτε για λιώσιμο, είτε για τις βιτρίνες ακριβών κοσμηματοπωλείων στην Ιταλία και την Τουρκία.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου