ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε η Ελένη Παντή- Βανέζη

εφυγε-η-ελένη-παντή-βανέζη-310171

Σημαντικό στέλεχος της Οδηγικής οικογένειας με πολύπλευρη δράση

Το τελευταίο «αντίο» θα απευθύνει σήμερα η Οδηγική οικογένεια στην Ελένη Παντή-Βανέζη, η οποία έφυγε προχθές σε ηλικία 61 ετών, μετά από ολιγόμηνη ασθένεια, σκορπώντας απέραντη θλίψη στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερα αγαπητή η εκλιπούσα, απόφοιτος του Ελληνογαλλικού και της ΑΣΟΕΕ, είχε διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στη Διεύθυνση Εμπορίου της ΝΑΜ, ενώ παράλληλα είχε αφιερώσει τη ζωή της από μικρή ηλικία στον Οδηγισμό και την ευρύτερη κοινωνική προσφορά.

Η «αρχοντοπούλα του Βόλου», όπως την αποκαλούσαν, ήταν γόνος της οικογένειας Παντή. Ο πατέρας της Κώστας ήταν συνιδιοκτήτης του μύλου Καπουρνιώτη και Παντή και η μητέρα της Μίνα ήταν επίσης σημαντικό στέλεχος και πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Οδηγισμού. Αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα, ήταν παντρεμένη με τον βιομήχανο Κυριάκο Βανέζη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, ενώ η κόρη της Βάλια, είναι λαμπρή επιστήμων.

Η Ελένη Βανέζη γαλουχήθηκε από μικρή ηλικία με τις αρχές της προσφοράς και του εθελοντισμού, εντάχθηκε από νωρίς στις δράσεις του Οδηγισμού, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού τμήματος. Εκπροσώπησε κατ’ επανάληψη την Ελλάδα σε διεθνή φόρα και διακρίνονταν για την επιμέλεια, την εργατικότητα, την καλοσύνη, τη διάθεση για προσφορά και τον θαυμάσιο χαρακτήρα της. Η ίδια διοργάνωσε στην εντέλεια τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 60χρονα του τοπικού τμήματος του Οδηγισμού, δίνοντας ακούραστα το «παρών» σε κάθε Οδηγική δραστηριότητα. Όσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν από κοντά, κάνουν λόγο για «έναν θαυμάσιο άνθρωπο με σπάνιο χαρακτήρα».

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 4.30 μ.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ψήφισμα με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της Ελένης Βανέζη. Ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και σε όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν. Ως επίλογο κρατάμε την φράση επιστήθιας φίλης της, η οποία υπογράμμισε ότι «από προχθές προστέθηκε ένας ακόμη άγγελος στον ουρανό».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου