ΤΟΠΙΚΑ

Στο top 40 στη Φυσική μαθητής του 2ου Λυκείου Βόλου

στο-top-40-στη-φυσική-μαθητής-του-2ου-λυκείου-310242

Ο Νικόλαος Δερβένης είναι ο μοναδικός που διακρίθηκε από τη Μαγνησία

Στην κατάταξη των καλύτερων μαθητών όλης της χώρας που διαγωνίστηκαν στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012 βρέθηκε ο Βολιώτης μαθητής της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Βόλου Νίκος Δερβένης, ο οποίος και είναι ο μοναδικός που εκπροσωπεί τη Μαγνησία. Ο Νίκος Δερβένης με τις γνώσεις του αλλά και την αγάπη του για τη Φυσική ανταποκρίθηκε στο υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού και η διάκριση τον ικανοποίησε απόλυτα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Οι διακρίσεις των μαθητών της Μαγνησίας δεν σταματούν. Στις τελικές κατατάξεις των διαγωνισμών μαθηματικών και φυσικής πάντα πλασάρονται σε καλές θέσεις οι Βολιώτες μαθητές. Κάτι τέτοιο έγινε και με τον Νίκο Δερβένη, μαθητή του 2ου Λυκείου Βόλου, ο οποίος σκαρφάλωσε στην καλύτερη ομάδα μαθητών όλης της Ελλάδος στο μάθημα της Φυσικής.

Ο Νίκος Δερβένης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη διάκρισή του, την πορεία του διαγωνισμού αλλά και για το μέλλον του.Ο μαθητής της Γ’ τάξης ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς από την περσινή χρονιά και φέτος δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις γνώσεις του.

«Η πρώτη φάση του διαγωνισμού έγινε σε τοπικό επίπεδο και διαγωνιστήκαμε οι υποψήφιοι στο Βόλο. Η επόμενη φάση στην οποία προκρίθηκα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πριν από λίγες ημέρες. Εκεί κατάφερα να μπω στην τελική 40άδα που φέτος εξαιτίας ισοψηφίας προκρίθηκαν 43 διαγωνιζόμενοι», σημείωσε ο Νίκος.

Οι διαγωνισμοί μπορεί να φοβίζουν πολλούς μαθητές, όχι όμως τον Νίκο. «Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένας διαγωνισμός. Οι ασκήσεις είναι πιο πολύπλοκες και δύσκολες και καλύπτουν την ύλη όλων των τάξεων του Λυκείου. Αυτό έχει μία ομορφιά, είναι ωραίο να προσπαθείς να λύσεις διαφορετικές ασκήσεις» υπογράμμισε ο μαθητής.

Αναφορικά με την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να πετύχει το στόχο του ο Νίκος σχολίασε πως επειδή βρίσκεται σε εντατικούς ρυθμούς διαβάσματος λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων δεν διάβασε ιδιαιτέρως για τον διαγωνισμό Φυσικής.

Βέβαια η επιτυχία του αυτή τον ικανοποίησε πολύ και ο ίδιος υπογράμμισε πως «η Φυσική και τα φαινόμενα έχουν μεγάλη γοητεία. Είναι ενδιαφέρον να μπορείς να εξηγήσεις τον κόσμο γύρω σου μέσω μίας επιστήμης».

Αυτή την περίοδο ο μαθητής έχει στραμμένο το βλέμμα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στόχος του είναι η εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο. Όσο για το μέλλον ο ίδιος επιθυμεί να περάσει πρώτα η περίοδος των πανελλαδικών κι ύστερα να ξεκινήσει να κάνει καινούργια όνειρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου