ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Επειδή κάποιοι ή το παρεξήγησαν ή ψάχνουν δάχτυλο να κρυφτούν ή απλώς μέχρι εκεί τους κόβει, να πούμε ότι επειδή τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πότε «η Μαγνησία είναι στο κόκκινο για πυρκαγιές», δεν σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι… βάζουν τις φωτιές! Ούτε ότι οι πιθανοί εμπρηστές περιμένουν τα δημοσιεύματα για να χτυπήσουν.

Πόσο πιο καλά θα ήταν, αν αντί να χάνουμε χρόνο και δυνάμεις για να επιρρίπτουμε ευθύνες, καθαρίζαμε και κανένα σκουπιδότοπο, ε;

«Θάνατος» αυτά τα μποφόρια για τα δάση μας. Το πρωί άκουγα στον Κουμιώτη αναλυτικά για τη φωτιά στη Σκιάθο. Ξέροντας την περιοχή ο Μαρκόνις, έδινε όλη την εικόνα. Δεν ακουγόταν ανησυχητική η εξέλιξη. Το μεσημέρι, με τα οκτώ μποφόρ, κινδύνευαν ξενοδοχεία και χωριά.

Αποκτά βάθος πολιτικό η ιστορία με την σχεδόν υπαγόρευση βαθμών στο βαθμολογικό της Θεσσαλονίκης. Τώρα, άλλοι λένε ότι και αλλού είχαμε τα ίδια, ενώ άρχισαν και οι αποκαλύψεις για τους «υποβολείς».
Ανθρωπο της Κ.Ε. εξετάσεων ονόμασε η υπεύθυνη του βαθμολογικού, ότι έδωσε τις «οδηγίες». «Είμαι απλός τμηματάρχης, δεν δίνω οδηγίες», απάντησε ο τελευταίος. Πρόκειται όμως για διευθυντή της διεύθυνσης οργάνωσης και διεξαγωγής των εξετάσεων!

Ε, μέχρι να υποβληθούν τα σχετικά χαρτιά για τη συμμετοχή των ομάδων μας στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, θα χορτάσουμε τσιχλόφουσκες περί συνενώσεων και βαρύγδουπες δηλώσεις ή δήθεν πρωτοβουλίες.
Από τα καλύτερα που ακούγονται, είναι ότι «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε ως πόλη τρεις ομάδες σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα».

Εδώ που τα λέμε, είναι και το Ηράκλειο, με δύο ομάδες στην Α’ (ΟΦΗ- Εργοτέλης) και τον Ατσαλένιο στη Γ’ Εθνική, η Ρόδος με δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική και άλλες πόλεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου