ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα στη δράση

συριζα-ενότητα-στη-δράση-851206

Με κεντρικό σύνθημα “Ενότητα στη Δράση” οι συνιστώσες της Αριστεράς που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν χθες, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο της Νέας Ιωνίας, προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, της Οικολογίας και των Κινημάτων, για να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές, υπερψηφίζοντας έτσι την πρόταση για την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας.
Δίνοντας το πολιτικό στίγμα της πολιτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Θεωνάς επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα κείμενο προτάσεων και θέσεων που χρειάζεται ο τόπος, διότι ενώνει στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και παράλληλα οριοθετεί και διαχωρίζει σαφώς την Αριστερά από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΝ Νίκος Χουντής από την πλευρά του επισήμανε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο δράσης και συνεργασίας, υπερβαίνοντας διαφορές που στο παρελθόν δημιούργησαν προβλήματα, να εκφράσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας μέσα από το αισιόδοξο μήνυμα ότι μέσα από κινηματικούς αγώνες μπορούν να ανατραπούν αντιλαϊκές πολιτικές.
Τόσο ο κ. Θεωνάς όσο και οι κ.κ. Χουντής και Γ. Τζαφλέρης, υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια, με τις τοποθετήσεις τους εμμέσως πλην σαφώς εκτίμησαν ως απολύτως αιτιολογημένη την δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου που αποκάλεσε “νονό” τον πρωθυπουργό, αφού όπως τόνισαν με τη δήλωση αυτή ήθελε απλά να καταδείξει το χαμηλό επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει η πολιτική ζωή λόγω των έντονων αντιπαραθέσεων των δύο μεγάλων κομμάτων, που όπως εκτίμησαν λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, αφού δεν αφορά στα σοβαρά προβλήματα της χώρας.
“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ό,τι λέει ο λαός κάθε μέρα, ανέφερε ο κ. Τζαφλέρης, που πάνω από δέκα χρόνια βιώνει μία αντιπαράθεση σκληρή, όχι όμως για τα σοβαρά προβλήματα του πολίτη”.
Ο κ. Νίκος Χουντής επισήμανε ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν έγινε προκειμένου ο ΣΥΝ να αναδειχθεί σε εκπρόσωπο συνολικά της αντιπολίτευσης, διότι σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το έχει πετύχει την τελευταία 3ετία μέσα από την δικαίωση των αγώνων του για να στηρίξει τα κινήματα στην παιδεία, στην υγεία αλλά και στην οικολογία.
“Ήταν ένας οξύς τρόπος για την αποτύπωση της σημερινής απαράδεκτης πολιτικής κατάστασης που χαρακτηρίζεται από προσωπικές συγκρούσεις και ύβρεις των δύο κομμάτων έξω από την ουσία των προβλημάτων. Ούτως ή άλλως στα περισσότερα συμφωνούν. Ο ένας έκαψε την Πεντέλη και ο άλλος την Πάρνηθα“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΝ.
Η “τριπλέτα” των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, πιθανότατα εντός του φθινοπώρου και εξέφρασαν βέβαια την πεποίθηση ότι η εκπροσώπησή τους στην επόμενη Βουλή θα είναι ιδιαίτερα δυναμική.
Απέκλεισαν τέλος κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν ούτε οι πολιτικοί συσχετισμοί για να συμβεί αυτό, αλλά ούτε η προγραμματική σύγκλιση σε επίπεδο θέσεων και προτάσεων για να επιτευχθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου