ΤΟΠΙΚΑ

Επιχορηγούνται ΝΑΜ και Δήμοι για τις πυρκαγιές

επιχορηγούνται-ναμ-και-δήμοι-για-τις-π-851206

Με αποφάσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Θανάση Νάκου, επιχορηγούνται οι ακόλουθοι Δήμοι:
• Δήμος Αφετών με 200.000 €
• Δήμος Μηλεών με 100.000 €
• Δήμος Αργαλαστής με 200.000 €
• Δήμος Μελιβοίας με 200.000 €
• Δήμος Αγιάς με 50.000 € και
• Δήμος Λακέρειας με 50.000 €
που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Οι επιχορηγήσεις αυτές αφορούν στην αποκατάσταση των υποδομών (αντλιοστάσια, εξωκλήσια, επιφανειακοί σωλήνες ύδρευσης κ.λ.π.) που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Ακόμη με απόφαση του Υφυπουργού επιχορηγείται η Νομαρχία Μαγνησίας με το ποσό των 150.000 ευρώ, για την αποζημίωση εργοστασίου ξυλογλυπτικής και οικιών των οποίων καταστράφηκαν οι οικοσκευές.
Από τη χρηματοδότηση αυτή θα αντιμετωπισθεί και η δαπάνη για την αγορά ζωοτροφών, οι οποίες θα διανεμηθούν σε κτηνοτρόφους της περιοχής, προκειμένου να σιτισθούν τα εκτρεφόμενα ζώα μέχρι να μπορέσουν αυτά να βοσκήσουν πάλι.
Ο κ. Νάκος σε δηλώσεις του τόνισε ότι:
«Σε χρόνο μικρότερο ακόμη και από τα υποσχεθέντα, χωρίς την καταγραφή των ζημιών, αποστείλαμε σήμερα προκαταβολές στους Δήμους και τη Νομαρχία, για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις ανάγκες που περιέγραψαν στη σύσκεψη της Δευτέρας 9 Ιουλίου.
Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω ότι το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία επίσης χρηματοδοτήθηκε προς τούτο με προκαταβολή 400.000 ευρώ.
Όσον αφορά στην αρμοδιότητα για τη μελέτη και κατασκευή των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων δασικής μορφής, αυτή ανήκει στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν οι διευθύνσεις δασών τόσο των Νομαρχιών, όσο και της Περιφέρειας.
Ακόμη θέλω να προσθέσω ότι την κατασκευή των έργων θα αναλάβουν δασικοί συνεταιρισμοί, που θα κληθούν να συνδράμουν στο έργο, από άλλους Νομούς της χώρας, μια που είναι οι μόνοι που διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου