ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: H Ροδούλα Ζήση

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο φράγμα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΚΟ» και ζητάει την άμεση σύνταξη των σχετικών μελετών, προκειμένου να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα για την προστασία του.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η Βουλευτής κα Ζήση αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του Τεχνικού Συμβούλου κατασκευής του φράγματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΚΟ», υπάρχουν εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και για την ασφαλή λειτουργία του.
Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Νότιο Πήλιο, δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα στην περιοχή του φράγματος, καθ’ ότι μεγάλο μέρος της λεκάνης απορροής του έχει αποψιλωθεί από δασικές εκτάσεις.
Με τις πρώτες βροχές υπάρχει άμεσος κίνδυνος να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα και διάβρωση του εδάφους, με συνέπεια τη μαζική μεταφορά διαφόρων υλών στο φράγμα, το οποίο θα κινδυνεύσει άμεσα από τις επιχώσεις.
Είναι ανάγκη οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δασική Υπηρεσία, ΔΕΣΕ) να αποφασίσουν την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία του συγκεκριμένου έργου, το οποίο αποτελεί μεγάλη δημόσια επένδυση και θα συμβάλλει στην κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών όλων των οικισμών του Νοτίου Πηλίου.
Απαιτείται ταχύτατα η σύνταξη των σχετικών μελετών, προκειμένου να κατασκευασθούν σύντομα τα απαραίτητα έργα ανάσχεσης των υδατοροών που θα προστατεύσουν το παραπάνω φράγμα του Νοτίου Πηλίου».
Τελειώνοντας την ερώτησή της η κα Ζήση ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς τα εξής:
« 1. Γνωρίζουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την ολοκλήρωση και ασφαλή λειτουργία του φράγματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΚΟ», καθώς και τα νέα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές;
2. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για την επείγουσα σύνταξη των αναγκαίων μελετών, ώστε να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα ανάσχεσης των υδατοροών, τα οποία θα προστατεύσουν το ανωτέρω σημαντικό φράγμα του Νοτίου Πηλίου;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου