ΤΟΠΙΚΑ

Οι πολιτικοί δεν απάντησαν στους μαθητές!

οι-πολιτικοί-δεν-απάντησαν-στους-μαθη-320936

Στη χθεσινή εκδήλωση του 2ου Λυκείου με επίκεντρο την παιδεία

Λύση στα αδιέξοδα αναζήτησαν χθες οι μαθητές του 2ου Λυκείου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν με επίκεντρο την Παιδεία και καλεσμένους εκπροσώπους από όλα τα πολιτικά κόμματα. Τα παιδιά ρώτησαν, ωστόσο οι πολιτικοί δεν κατάφεραν να αφήσουν στην άκρη τον ξύλινο λόγο τους αφήνοντας ανικανοποίητους τους μαθητές.

«Η νεολαία δεν απορρίπτει, αλλά αναζητά» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, με τα παιδιά ουσιαστικά να διατρανώνουν τη θέλησή τους για ένα σχολείο που θα αλλάξει συθέμελα νοοτροπία, θα παρακολουθεί την Ευρώπη, τις εξελίξεις της και θα εξασφαλίζει πραγματική παιδεία και όχι ανεργία.

Το Προεδρείο επανέφερε στην τάξη τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και της Κοινωνικής Συμφωνίας όταν επιχείρησαν να ασκήσουν κριτική στις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων, ενώ τα παιδιά δεν φοβήθηκαν να ασκήσουν δριμεία κριτική στους πολιτικούς κατηγορώντας τους για απουσία πρωτοποριακών προτάσεων και λύσεων, ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκης μίλησε για μια πρωτοβουλία πρωτοποριακή για τα δεδομένα της σχολικής κοινότητας.

Οι κ.κ. Μποντάς της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Μαρκόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκαν στο ψηφιακό σχολείο, ενώ πολιτικό σύστημα απαξιωμένο από τα παιδιά έκανε λόγο ο κ. Ρουπακιάς από το ΠΑΣΟΚ. Μεταρρυθμίσεις πρότεινε ο κ. Αγγελόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γ. Βλάχος της Κοινωνικής Συμφωνίας επιτέθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων και στις θέσεις που ανέπτυξαν. Τέλος ο κ. Ταλιαδούρος από τη ΝΔ κατέθεσε προτάσεις για ποιοτική εκπαίδευση, ενώ ο κ. Μεταξάς του ΚΚΕ πρότεινε αγώνες. Λόγω υποχρεώσεων δεν παρέστη η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αλλά απέστειλε τις προτάσεις της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου