ΤΟΠΙΚΑ

Τόνοι ρύζι σε 750 Βολιώτες

τόνοι-ρύζι-σε-750-βολιώτες-321154

Συμφωνίες για λάδι και αλεύρι μετά το Πάσχα από την Ανωση

Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα στην τελευταία διανομή φτηνών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες βρέθηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο 750 Βολιώτες για να παραλάβουν παραγγελίες 12 τόνων ρυζιού κίτρινου και καρολίνα από τις Σέρρες στην τιμή των 1 και 0,85 ευρώ αντίστοιχα το κιλό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Φωτογραφίες: Ηλίας Καράτσαλος

Χωρίς προβλήματα μοιράστηκε χθες στο Πανθεσσαλικό φτηνό ρύζι από τις Σέρρες με τους υπαλλήλους στον Συνεταιρισμό να επισημαίνουν πως «ουσιαστικό το ρύζι το διαθέτουμε στους καταναλωτές στην τιμή που το διαθέτουμε και στους εμπόρους. Για εμάς δεν έχει διαφορά στο κέρδος. Μόνο για τον κόσμο που αντί να το αγοράσει σε διπλάσιες τιμές μέχρι και να φτάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ το αγοράζει στην τιμή που το δίνει ο παραγωγός».

Εκατοντάδες Βολιώτες για άλλη μια φορά προμηθεύτηκαν ρύζι, ενώ οι επόμενες παραγγελίες από την Εθελοντική Ομάδα «Άνωση» θα ακολουθήσουν μετά και τις γιορτές του Πάσχα με τις συμφωνίες για ελαιόλαδο και αλεύρι να είναι προ των πυλών. Όπως επισημαίνει το ιδρυτικό μέλος της Άνωσης και Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Φούλη Τσιώμου «για το αλεύρι έχουμε και προσφορά από το Κιλκίς, ωστόσο ακόμα δεν ανακοινώνουμε τίποτα γιατί είμαστε στις τελικές διαπραγματεύσεις».

Αντίστοιχα για το λάδι παρελθόν πρέπει να θεωρούνται οι διαπραγματεύσεις με τον Συνεταιρισμό στον Πτελεό, ενώ ακόμα γίνονται συζητήσεις με την Ένωση Πηλίου, ωστόσο το κατά πόσο αυτές θα ευοδωθούν θα γίνει γνωστό μετά το Πάσχα. Πάντως για το ελαιόλαδο η Άνωση έχει ήδη προσφορά από παραγωγούς στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τους Βολιώτες που βρέθηκαν χθες για ακόμα μια φορά στο Πανθεσσαλικό συνεχίζουν να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρωτοβουλία αυτή και ζητούν όλο και περισσότερα προϊόντα. 20 κιλά πατάτες προμηθεύτηκε την τελευταία φορά ο Γιάννης Ματσάγκος και όπως τόνισε «τώρα κατάλαβα τι πάει να πει καλή και φτηνή πατάτα. Δεν πέρασε μια εβδομάδα και τις φάγαμε» και πρόσθεσε πως «αν μπορούσα όλα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε στην οικογένεια να τα αγοράζω έτσι, τότε πιστέψτε με πως θα το έκανα».

Η πρώτη φορά ήταν για τον Σταύρο Καψάλη ο οποίος και αγόρασε 5 κιλά καρολίνα και 10 κίτρινο ρύζι, τονίζοντας πως «φυσικά και θα συνεχίσω τις παραγγελίες. Δεν υπάρχει λόγος να τα αγοράζουμε σε διπλάσιες τιμές».

Από ένας έγιναν τρεις οι παραγωγοί μελιού

Εν τω μεταξύ τρεις παραγωγοί μελιού, την προηγούμενη φορά οπότε και έγινε η 2η διανομή πατάτας ήταν μόνο ένας, βρέθηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό διαθέτοντας μέλι προς 6 ευρώ το κιλό.

Ο Παύλος Σπανός μάλιστα ήρθε από τον Θαυμακό Δομοκού για να πουλήσει την παραγωγή του και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. «Θέλει ο κόσμος να πάρει και φεύγει η παραγωγή μας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να έρχεται στην περιοχή και στις επόμενες διανομές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου