ΤΟΠΙΚΑ

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

μπρος-γκρεμός-και-πίσω-ρέμα-851206

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Πρωθυπουργό, σ’ ότι αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως παίζει με την οικονομία αλλά και με τα νεύρα του πολιτικού προσωπικού, που έχει αποδυθεί σ’ έναν αδυσώπητο εσωκομματικό διαγωνισμό προκειμένου να επιβιώσει στις εκλογές.
Την ίδια στιγμή και ενώ η χώρα έχει εισέλθει εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η οικονομία τελεί σε κατάσταση αναμονής.
Πολλά τα προβλήματα που είναι σε εκκρεμότητα με πιο σημαντικό και κρίσιμο το ασφαλιστικό, το οποίο η Κυβέρνηση, όπως φαίνεται, το παραπέμπει στις επόμενες… καλένδες, αν και αυτές μπορεί να είναι πολύ σύντομα, μόλις το 2010, λόγω εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε δύο περίπου χρόνια δηλαδή από τη στιγμή που οι εκλογές τελικά θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2008.
Ο Κ. Καραμανλής, όπως λένε οι «διαρροές» που βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, θα διεξαγάγει τις εκλογές σε μία περίοδο που θα είναι απολύτως σίγουρος ότι θα τις κερδίσει. Πόσο βέβαιος όμως μπορεί να είναι, όταν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακή τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων και μέσα στα όρια του στατιστικού σφάλματος; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι για τη νίκη της παράταξής του στο τέλος της κυβερνητικής θητείας ο Πρωθυπουργός, όταν το βασικότερο ποιοτικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι δυο στους τρεις ψηφοφόρους της θα της ξαναδώσουν ψήφο ανοχής, απλά για να συμπληρώσει μία οκταετή διακυβέρνηση, δηλώνοντας παράλληλα την απογοήτευσή τους από τα μέχρι τώρα κυβερνητικά αποτελέσματα;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου