ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτώσεις από 25% έως 50%

εκπτώσεις-από-25-έως-50-851206

Από 25% μέχρι και 50% θα κυμανθούν και φέτος οι εκπτώσεις που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αλέξη Μαγαλιού. Χωρίς βέβαια ν΄ αποκλείεται το γεγονός ακόμη μεγαλύτερων εκπτώσεων που θ΄ αγγίξουν και το 70-80%, ο κ. Μαγαλιός μιλώντας στον “Τ” συνιστά στους καταναλωτές της Μαγνησίας να παραμείνουν επιφυλακτικοί και φυσικά πριν από οποιαδήποτε αγορά να έχουν προβεί σε προηγούμενη έρευνα τιμών.
“Οι έμποροι του Βόλου περιμένουν πώς και πώς τις εκπτώσεις, καθώς η σεζόν δεν ήταν και τόσο ευχάριστη για τους ίδιους. Να μην ξεχνάμε ότι χαθήκαν δέκα ημέρες λόγω του καύσωνα, γεγονός που σημαίνει μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων αυτό το διάστημα. Ήταν λοιπόν μια σημαντική απώλεια για αρκετούς εμπόρους”.
Για το λόγο αυτό οι έμποροι του Βόλου αναμένουν την έλευση των εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ετοιμάζοντας σιγά- σιγά τις βιτρίνες τους και φυσικά προσαρμόζοντας τις τιμές τους. Επαρκούν όμως τ΄ αποθέματα που υπάρχουν στην αγορά; “Υπάρχουν αρκετά αποθέματα στην αγορά και πιστεύω ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα. Βέβαια πρέπει να σημειώσω ότι οι καταναλωτές οφείλουν να κάνουν έρευνα αγοράς και να μην επηρεάζονται από τα πολύ μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων Όχι πως δεν είναι αληθινά, αλλά μπορεί να είναι προϊόντα στοκ ή ακόμη και σπασμένα νούμερα. Γι΄ αυτό πρέπει να προσέχουν πολύ”.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μαγαλιός κάνει λόγο για την καλή συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με την Ένωση Καταναλωτών, τα μέλη της οποίας ενημερώνουν συχνά τον πρόεδρο για τυχόν παρανομίες κάποιων εμπόρων, οι οποίες εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας. “Δεν είχαμε κρούσματα πρόωρων εκπτώσεων στο Βόλο, εκτός από δύο περιπτώσεις που εξετάζει η Διεύθυνση Εμπορίου. Μπορώ να πω ότι φέτος οι έμποροι έχουν πειθαρχήσει. Άλλες χρονιές είχαμε πολλά κρούσματα λίγες μέρες πριν τις εκπτώσεις. Τώρα οι δύο αυτές περιπτώσεις στις 1.500 περίπου επιχειρήσεις που υπάρχουν σε Βόλο και Νέα Ιωνία νομίζω ότι είναι αμελητέα ποσότητα”.
Από την πλευρά τους ωστόσο οι καταστηματάρχες της οδού Ερμού αλλά και άλλων εμπορικών δρόμων του Βόλου δε φαίνεται να περιμένουν με πολλή αγωνία τις φετινές εκπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κα Ευγενία Κατσαλή, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στην οδό Ερμού: “Βασικά εμείς δε θέλουμε να δουλέψουμε με τις εκπτώσεις, γιατί οι εκπτώσεις δε μας αποφέρουν κέρδος. Είναι πολύ χαμηλές οι τιμές και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να συμμαζέψουμε λίγο τα οικονομικά μας. Σίγουρα υπάρχει κίνηση εκείνες τις ημέρες, αλλά όχι τόσο κερδοφόρα για μας. Όσο για τα ποσοστά των εκπτώσεων, ξεκινούν αρχικά με 30-40% και στη συνέχεια αυξάνονται, φθάνοντας το 50-60%”.
Περισσότερο αισιόδοξος ο κ. Πρόδρομος Χατζηβασίλογλου ιδιοκτήτης καταστήματος εσωρούχων στην οδό Ερμού: “Από Δευτέρα όλοι περιμένουμε μια αναθέρμανση της αγοράς. Είναι φυσιολογικό διότι πάντα υπάρχει μια κάμψη την περίοδο των εξετάσεων των παιδιών. Αμέσως μετά αναθερμαίνεται η αγορά. Είναι λοιπόν μια περίοδος όπου κυρίως οι νέοι κάνουν τα τελευταία τους καλοκαιρινά ψώνια και τα κάνουν μαζικά. Είναι λοιπόν μια καλή περίοδος για μας τους καταστηματάρχες τουλάχιστον για τις πρώτες δέκα ημέρες οπότε και η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη”.
Οι έμποροι του Βόλου ωστόσο αναμένουν τις επόμενες ημέρες για να βγάλουν σαφή συμπεράσματα, τα οποία θα προκύψουν από την αγοραστική κίνηση των καταναλωτών. Εάν όλα πάνε καλά, ευελπιστούν ότι θα καλύψουν τα σπασμένα των ημερών του καύσωνα του Ιούνη, που αν μη τι άλλο “νέκρωσε” για λίγες ημέρες την αγορά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου