ΤΟΠΙΚΑ

Τα παράπονα… στον Αστυνομικό Διευθυντή

τα-παράπονα-στον-αστυνομικό-διευθυν-851206

Τα παράπονα πλέον από το Δήμαρχο… μεταφέρονται στον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας. Με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία καθιερώνεται άμεσα “Ημέρα Καθημερινότητας του Πολίτη”. Συγκεκριμένα, μετά από διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη που απεστάλη σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, καλούνται να δέχονται το κοινό κάθε δεύτερη Δευτέρα (μία μέρα ανά δεκαπενθήμερο) από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι ο Αρχηγός, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές, οι Διευθυντές Αστυνομικών Διευθύνσεων Νομών και οι Διευθυντές Διευθύνσεων Γ.Α.Δ.
Ετσι οι πολίτες της Μαγνησίας κάθε δεύτερη Δευτέρα θα μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Βασίλη Κιού, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημά τους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο διαταγή του κ. Δημοσχάκη, «αυτονόητο είναι ότι της συνάντησης θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία των ενδιαφερομένων με τα γραφεία των προαναφερόμενων υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να αποφεύγεται άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτων κωλυμάτων ή ανυπέρβλητων υπηρεσιακών αναγκών. Στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται η έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών με μέριμνα των υπασπιστών και ο καθορισμός νέας ημερομηνίας ακρόασης».
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «οι πολίτες σε πολλές περιπτώσεις είτε επειδή δεν είναι δυνατή η πλήρης ικανοποίηση των απαιτήσεων ή των αιτημάτων τους είτε επειδή πράγματι η αντιμετώπισή τους υπήρξε ανεπαρκής είτε, ακόμη, επειδή επιδιώκουν αυξημένο επίπεδο εχεμύθειας, αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας, όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται, αισθάνονται την ανάγκη να απευθυνθούν και σε άλλο πρόσωπο, ανωτέρου επιπέδου από εκείνο στο οποίο απευθύνθηκαν για πρώτη φορά, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται αυξημένα εχέγγυα ορθής και αντικειμενικής κρίσης και αντιμετώπισης της υπόθεσης τους».
Στόχος της «Ημέρας Καθημερινότητας του Πολίτη» είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Σημειώνεται ότι η «Ημέρα Καθημερινότητας του Πολίτη» δεν απαλλάσσει τους προϊσταμένους των αστυνομικών Υπηρεσιών, ανεξαρτήτως βαθμού και επιπέδου, από την υποχρέωση ακρόασης σε καθημερινή βάση πολιτών για υποθέσεις αστυνομικού ενδιαφέροντος που τους απασχολούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου