ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Πλήθος κόσμου
Το βιβλίο του “Οι ήρωες του ’40 ακόμα περιμένουν” παρουσίασε χθες το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας. Όπως μας έλεγαν παριστάμενοι ετεροδημότες, ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα και έφτανε μέχρι το δρόμο. Μεταξύ των παρισταμένων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής ήταν η Πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Γενικώς οι παρουσιάσεις των βιβλίων του Γιώργου Σούρλα συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, ανάλογη ευχόμαστε να είναι η πορεία τους και στο αναγνωστικό κοινό.
Χ.Μ.

Δεν απέκλεισε τη συνεργασία
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, μιλώντας χθες το απόγευμα στο δελτίο ειδήσεων της TRT δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα το επιβάλει. Έσπευσε ωστόσο αμέσως να κρατήσει και τις δέουσες αποστάσεις, λέγοντας ότι με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα βασικά ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας υπάρχει απόλυτη αντίθεση. Για να μην αφήσει αμφιβολίες για τις προθέσεις του κόμματος της αριστεράς, πρόσθεσε ότι τα προγράμματα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι αυτά που μοιάζουν περισσότερο και κατά συνέπεια η πιθανότερη συνεργασία είναι αυτή!
Χ.Μ.

Οι δρόμοι του ΤΕΕ
Μέτωπο με το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντροδυτικής Θεσσαλίας που εκπροσωπεί Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, έχει κάνει το τμήμα του ΤΕΕ Μαγνησίας για τον αυτοκινητόδρομο Ε-65. Τα Τεχνικά Επιμελητήρια υποστηρίζουν ότι η σύνδεση του Βόλου με την Εγνατία μπορεί να γίνει μέσω Λαρίσης και Τρικάλων, αν μετατραπεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο το τμήμα που διαπλατύνεται τώρα ανάμεσα στις δύο θεσσαλικές πόλεις. Κλειστός αυτοκινητόδρομος με δημιουργία ανισόπεδων κόμβων. Η Νομαρχία Μαγνησίας καταρχήν διαφωνεί με αυτήν την θέση, αφού επιδιώκει τη χάραξη νέου δρόμου από την Νίκαια της Λάρισας μέχρι την Ε-65. Πάντως, αν διασφαλιστεί ότι το τμήμα Λάρισας Τρικάλων μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος, τότε και μόνο τότε ενδεχομένως να καμφθούν οι αντιδράσεις της Νομαρχίας Μαγνησίας. Χ.Μ.

Μεγάλο ρεζιλίκι
Να το θυμηθείτε ότι αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες με τις βολιώτικες ποδοσφαιρικές ομάδες θα κάνει ρεζίλι την περιοχή μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ενδεχομένως και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά αλλού. Δυστυχώς οι πρωταγωνιστές της φαρσοκωμωδίας δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συμμορφωθούν.
Χ.Μ.

Στη δική τους
πραγματικότητα
Είναι διαπιστωμένο πλέον ότι η ηγεσία του μεγαλύτερου πνευματικού ιδρύματος του τόπου μας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζει τη δική της πραγματικότητα. Λειτουργεί ως ξένο σώμα σε σχέση με την τοπική κοινωνία και αδυνατεί να παίξει το ρόλο προωθητικής δύναμης, όπως συμβαίνει με όλα τα καλά Πανεπιστήμια του κόσμου. Αυτή η θλιβερή διαπίστωση, όσο παραμένει η συγκεκριμένη ηγεσία, θα γίνεται καθημερινή βεβαιότητα.
Χ.Μ.

Μεγάλη σημασία
Απανωτά έφτασαν χθες στις τοπικές εφημερίδες οι ανακοινώσεις τόσο από την ΝΟΔΕ Μαγνησίας, όσο και από την περιφέρεια Θεσσαλίας, σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τους πυρόπληκτους του Πηλίου. Φαίνεται ότι το κυβερνόν κόμμα δίνει μεγάλη επικοινωνιακή σημασία στο ζήτημα. Ωστόσο, αν τα λόγια δεν γίνουν έργα, οι ανακοινώσεις δεν αρκούν.
Χ.Μ.

Κύριε Φώτη, καληνύχτα…
Βιομηχανία του Βόλου μαζεύει τα λύματά της, τοξικά βεβαίως – βεβαίως και τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις άλλης θεσσαλικής πόλης. Όμορφα πράγματα, αγγελικά πλασμένα…
Α.Τ.

Εχουν γνώση
οι φύλακες
Σε κάποιες υπηρεσίες που στελέχη τους προβαίνουν σε πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, να έχουν υπόψιν ότι έχουν γνώση οι φύλακες.
Α.Τ.

Ενεργός ρόλος
Στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο ο Κώστας Λαλιώτης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου