ΤΟΠΙΚΑ

Αρίστης ποιότητας τα νερά στις ακτές του Βόλου

αρίστης-ποιότητας-τα-νερά-στις-ακτές-τ-851206

Η ΔΗΤΕΒ προχώρησε εγκαίρως στις απαραίτητες μετρήσεις για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης στα πλαίσια της πρότασης για την ένταξη νέων πέντε ακτών στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” και τα αποτελέσματα είναι πλέον του δέοντος ικανοποιητικά.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων στις ακτές Αμφανών, Αμαρυλίδος, Πευκάκια, Ξενία και στις Πλάκες, για τις οποίες η ΔΗΤΕΒ διεκδικεί πέντε νέες γαλάζιες σημαίες, επιβεβαιώνεται η εξαιρετική ποιότητα των νερών καθώς δεν εμφανίστηκε κανένα σημείο ασύμφωνο με τα απαγορευτικά όρια της Οδηγίας 76/160/ΕΟΚ.
Στις μετρήσεις που έγιναν στις 28 Ιουνίου από ιδιωτικό πιστοποιημένο εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η ΔΗΤΕΒ στα πλαίσια του προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας νερών κολύμβησης, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά και χωρίς καμία υπέρβαση στα όρια που θέτει η κοινοτική οδηγία.
Συγκεκριμένα στην ακτή Αμφανών και στα δείγματα που ελήφθησαν για την παράμετρο ολικά κολοβακτηριοειδή με ανώτατο όριο το 500m/l καταγράφηκαν τιμές στα 190m/l, ενώ στην παράμετρο κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι με ανώτατο όριο το 100m/l καταγράφηκαν τιμές στα 30m/l, ενώ επίσης 20m/l καταγράφηκαν στην παράμετρο κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης με ανώτατη τιμή τα 100m/l.
Στην ακτή Αμαρυλλίδος αντίστοιχα καταγράφηκαν για την παράμετρο ολικά κολοβακτηριοειδή με ανώτατο όριο το 500m/l τιμές στα 180m/l, ενώ στην παράμετρο κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι με ανώτατο όριο το 100m/l καταγράφηκαν τιμές στα 30m/l, ενώ επίσης 35m/l καταγράφηκαν στην παράμετρο κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης με ανώτατη τιμή τα 100m/l .
Στην ακτή Πευκάκια για την παράμετρο ολικά κολοβακτηριοειδή με ανώτατο όριο το 500m/l καταγράφηκαν τιμές στα 170m/l, ενώ στην παράμετρο κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι με ανώτατο όριο το 100m/l καταγράφηκαν τιμές στα 30m/l , ενώ επίσης 30m/l καταγράφηκαν στην παράμετρο κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης με ανώτατη τιμή τα 100m/l .
Στην ακτή του Ξενία για την παράμετρο ολικά κολοβακτηριοειδή με ανώτατο όριο το 500m/l καταγράφηκαν τιμές στα 160m/l, ενώ στην παράμετρο κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι με ανώτατο όριο το 100m/l καταγράφηκαν τιμές στα 30m/l, ενώ επίσης 30m/l καταγράφηκαν στην παράμετρο κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης με ανώτατη τιμή τα 100m/l .
Τέλος στις Πλάκες οι μετρήσεις έδειξαν για την παράμετρο ολικά κολοβακτηρειοειδή τα αποτελέσματα με ανώτατη τιμή τα 500m/l έδειξαν 180 m/l, ενώ στην παράμετρο κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι με ανώτατο όριο το 100m/l καταγράφηκαν τιμές στα 20m/l και 20 m/l καταγράφηκαν στην παράμετρο κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης με ανώτατη τιμή τα 100m/l .
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΗΤΕΒ σε συνεργασία με το συγκεκριμένο εργαστήριο προβαίνει κάθε 15 ημέρες σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σύμφωνα με την ισχύουσα οδηγία 76/160/ΕΟΚ “περί της ποιότητας υδάτων κολύμβησης” στο πλαίσιο του προγράμματος Γαλάζιες σημαίες”.
Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων, καθώς και η συμμόρφωση με την κοινοτική οδηγία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου