ΤΟΠΙΚΑ

Ευκαιρία προβολής τοπικών προϊόντων

ευκαιρία-προβολής-τοπικών-προϊόντων-324525

ένας αμιγώς αστικός Δήμος, αλλά ένας ΟΤΑ με έντονη παρουσία και στον πρωτογενή τομέα.

Στο περίπτερο του Δήμου Βόλου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε λάδι και ελιά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου και Βορείων Σποράδων και οι γνωστοί επιχειρηματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται επί χρόνια στον τομέα του ελαιολάδου στην περιοχή μας κ.κ. Καντίκος, Σιούρας, Σαπουνάς και Αγριγιάννης. Ακόμη στο περίπτερο του Δήμου Βόλου θα εκθέσει τα προϊόντα του (βιολογικό σαπούνι) και ο κ. Ντόβας από τον Πλατανιά.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν στους επισκέπτες και μία σειρά από άλλα προϊόντα του Βόλου και της Μαγνησίας, όπως τα μήλα Ζαγοράς και τα φιρίκια Πηλίου, το τσίπουρο και τα κρασιά του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου και τα παραδοσιακά γλυκά από Γυναικείους Συνεταιρισμούς του Πηλίου.

Στο Δήμο Βόλου με βάση τον Καλλικράτη έχουν περιέλθει από την πρώην Νομαρχία οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη νεοσύστατη εδώ και λίγους μήνες Διεύθυνση Εμπορίου του Δήμου Βόλου εδώ και μερικές εβδομάδες με την ανακατανομή του προσωπικού καλύπτονται οι ανάγκες της υπηρεσίας, καθώς αυτή πλέον στελεχώνεται από εννέα συνολικά άτομα. Τα πράγματα ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Πελεκάνος, είναι εξαιρετικά δύσκολα στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς ακόμη δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. Προς το παρόν η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα για τους υδρονομείς στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες για τη φετινή αρδευτική περίοδο, ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα και με τους υπεύθυνους του Δήμου να ευελπιστούν ότι για τις προσλήψεις που είναι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου δεν θα υπάρξουν κωλύματα λόγω προκήρυξης των εκλογών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου