ΤΟΠΙΚΑ

O Tαχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

o-tαχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τι μαθαίνει
κανείς;
Συγνώμη δηλαδή, πρέπει να βλέπουμε Πολύζο το μεσημέρι για να μαθαίνουμε πότε παντρεύεται ο Νομάρχης μας;
Α.Τ.

Με ελαφρά
πηδηματάκια…
Επιασαν για τα καλά οι ζέστες και οι διευθυντές σε νομαρχιακές και δημοτικές υπηρεσίες την κάνουν σιγά – σιγά με ελαφρά πηδηματάκια…
Α.Τ.

Η τουριστική
προβολή
Το Υπουργείο Τουριστικής Προβολής με τη Φάνη ήταν πολύ φειδωλό στις πιστώσεις του για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας. Μόλις 60.000 ευρώ στην Ένωση Ξενοδόχων. Χθες ο Θαν. Νάκος προανήγγειλε την ενίσχυση με άλλες 50.000 ευρώ της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, ενώ στο σημερινό Νομαρχιακό Συμβούλιο θα ανακοινώσει την ενίσχυση της ΝΕΤΠ με άλλες 30.000 ευρώ.
Α.Τ.

Περιοδεία
στις Σποράδες
Περιοδεία στα νησιά των Βορείων Σποράδων ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής το Νομάρχη, όπου μέχρι την επόμενη Τρίτη θα επιθεωρήσει τα έργα που είναι σε εξέλιξη, ενώ θα εξετάσει και τα προβλήματα που είναι σε εκκρεμότητα. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της ΝΑΜ στις πυρόπληκτες περιοχές.
Α.Τ.

Η αντιπολίτευση
Μετά τις αντιδράσεις της Ροδούλας κινητοποιήθηκε ο κυβερνητικός μηχανισμός και χθες… πλουσιοπάροχες οι δεσμεύσεις για τους πληγέντες του Νοτίου Πηλίου.
Αυτό έλεγαν χθες συνεργάτες της και τόνιζαν ότι αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της αντιπολίτευσης. Να παρεμβαίνει θεσμικά προκειμένου να πιέζει για όσο το δυνατόν γρηγορότερες λύσεις.
Β.Κ

Στήριξη της πρότασης
«Εάν από το 2001 υπήρχε συνεργασία, θα είχαμε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Η αντίληψη ότι «θα μας αφομοιώσει ο Βόλος ή θα είμαστε πάντα οι φτωχοί συγγενείς», ανήκει στην δεκαετία του 1950. Η συνεργασία όλων των δήμων πρέπει να γίνεται ισότιμα και να βασίζεται σε αρχές. Αυτό λοιπόν και προτείνεται και θεωρώ λάθος των δημάρχων που δεν θέλουν να συνενωθούν με την ΔΕΥΑΜΒ», σχολίασε χθες ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας.
Προχθές και ο Νομάρχης στήριξε την πρόταση της ΔΕΥΑΜΒ και αυτό δείχνει ότι υπάρχει το πρόσφορο έδαφος για ευρύτερες συνεργασίες, αρκεί να μπαίνει μπροστά το γενικό καλό και όχι οι ενστάσεις τοπικού χαρακτήρα.
Β.Κ

Οσονούπω
Μέσα στις επόμενες 15 μέρες λένε οι πληροφορίες της στήλης θα γίνουν ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία. Η αγωνία ορισμένων έχει φτάσει όπως μαθαίνω στο κατακόρυφο, αν και ορισμένες θέσεις έχουν “κλείσει προ πολλού” .
Το τηλέφωνο του Γ. Παναγιωτακόπουλου, πάντως, που είχε αναλάβει τις επαφές στο Βόλο, έχει ανάψει τις τελευταίες μέρες, γι’ αυτό και ο ίδιος επέλεξε το “η κλήση σας προωθείται…”. Μήπως άλλωστε έχει μόνο τη Μαγνησία να ασχοληθεί;
Β.Κ

Αυτογκόλ
Αναλυτική όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής στην ερώτηση του πρώην αντιδημάρχου Τ. Στρατηγόπουλου για τις γέφυρες.
Η βήμα- βήμα προσέγγιση των διαδικασιών που έπρεπε να ακολουθηθούν έδειξε ότι οι “γέφυρες” ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν μόνο στα χαρτιά.
Προχθές ευτυχώς της Αγ. Παρασκευής ξεκίνησε, ενώ στη Μητροπολίτου Γρηγορίου ξεκινάει σε δύο μήνες. Όπερ μάλλον “αυτογκόλ” έβαλε ο κ. Τάσος.

Το… ρέψιμο της αγελάδας
Αμερικανοί επιστήμονες απεφάνθησαν σύμφωνα με τα χθεσινά τηλεγραφήματα
των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ότι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου ευθύνονται οι… αγελάδες και δη οι γαλακτοφόρες!!! Πιο συγκεκριμένα οι Αμερικανοί επιστήμονες, που προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα για την συμφωνία του Κιότο την οποία η χώρα τους καταπατάει, υποστηρίζουν ότι με το ρέψιμό της κάθε αγελάδα απελευθερώνει καθημερινά στην ατμόσφαιρα 100 έως 200 λίτρα μεθανίου!!! Μην εκπλαγείτε αν τις επόμενες μέρες ακούσουμε ότι για την ατμοσφαιρική ρύπανση του Βόλου ευθύνεται ο… αερισμός του όνου!!!
Χ.Μ.

Προεκλογικές ταχύτητες
Σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στην TRT ο υφυπουργός Θανάσης Νάκος
υποστήριξε ότι είναι η πρώτη φορά μετά

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου