ΤΟΠΙΚΑ

Επιασαν δουλειά οι καταπατητές!!!

επιασαν-δουλειά-οι-καταπατητές-851206

Σε καμένη δασική έκταση στη Συκή, ενώ σήμερα το Δασαρχείο θα ελέγξει τη βασιμότητα της καταγγελίας
Σοβαρότατη καταγγελία για καταπάτηση έκτασης στα όρια της καμένης γης, στη Συκή, δέχθηκε χθες η Νομαρχία Μαγνησίας.
Πριν ακόμη το Νότιο Πήλιο προλάβει να «συνέλθει» από την πρωτοφανή σε έκταση καταστροφική πυρκαγιά, ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή της Συκής φέρεται να προχώρησε σε… επέκταση του ακινήτου του μέσα στο δάσος!
Την καταγγελία δέχθηκε χθες προφορικά ο αντινομάρχης Πολεοδομίας Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος παρακολουθεί το θέμα σε συνεργασία με τον αντινομάρχη Περιβάλλοντος Ν. Ντίτορα.
Η καταπάτηση, σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, έγινε σε δασική έκταση και η διερεύνηση της υπόθεσης έγκειται στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου.
Το βάσιμο ή μη της καταγγελίας θα διερευνηθεί σήμερα από κλιμάκιο του Δασαρχείου, που θα μεταβεί στην περιοχή ύστερα από την ενημέρωση της Νομαρχίας για τις πληροφορίες που δέχθηκε.
Η επιτόπια αυτοψία στο σημείο θα δείξει τι ακριβώς έχει συμβεί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία ήθελε ιδιοκτήτη οικοπέδου στη Συκή να μεταφέρει τις προηγούμενες ημέρες χώμα με φορτηγό και να προχωρεί σε επίστρωση έκτασης μέσα στο δάσος που γειτονεύει με την περιοχή η οποία μετατράπηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες σε αποκαΐδια.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, ο «οικοπεδούχος» περιέφραξε τον… ιδιόκτητο χώρο του μέσα στο δάσος.
Ωστόσο, παρά το σοβαρό της καταγγελίας, απορίας άξιο είναι για ποιο λόγο η υπόθεση δεν διερευνήθηκε άμεσα, δηλαδή χθες. Το κλιμάκιο του Δασαρχείου, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα επισκεφθεί σήμερα το σημείο που έχει υποδείξει ο πολίτης ως χώρο «σκανδαλώδους καταπάτησης».
Και όλα αυτά την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να… κοπεί η όρεξη επίδοξων καταπατητών σε καμένες εκτάσεις.
Μόλις προχθές μάλιστα, στη σύσκεψη στις Μηλιές, με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, επαναδιατυπωνόταν η θέληση όλων των πλευρών να προχωρήσει με ιδιαίτερα εσπευσμένες διαδικασίες η ακριβής αποτύπωση των εκτάσεων και η κήρυξή τους σε αναδασωτέες για την αποφυγή τυχόν καταπατήσεων.

Συνεδρίαση
νομαρχιακού
Εξάλλου, ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Μαγνησίας πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 το απόγευμα.
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης η εκτίμηση της κατάστασης από τις πρόσφατες πυρκαγιές και προγραμματισμός των ενεργειών της ΝΑΜ για αποκατάσταση των ζημιών των περιοχών που επλήγησαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου