ΤΟΠΙΚΑ

Να συνηθίζουμε στην παρανομία;

να-συνηθίζουμε-στην-παρανομία-851206

Ηταν καταπληκτική από κάθε άποψη η δήλωση που έκανε όχι κάποιος τυχαίος, αλλά κοτζάμ γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας: «Μόνο 33 γραπτά εντοπίστηκαν με αλλοιωμένη βαθμολογία», δήλωσε για τη βόμβα που απειλεί τις πανελλαδικές εξετάσεις μετά τα όσα έγιναν στο βαθμολογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης!!!
Με απλά λόγια, ο εκ των αρμοδίων για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής γραμματέας θεωρεί σχεδόν ευτύχημα ότι το αδιάβλητο των εξετάσεων και η αξιοπιστία του συστήματος εισαγωγής παραβιάσθηκαν μόνο 33 φορές σε ένα βαθμολογικό κέντρο.
Αν εντοπίσθηκαν οκτώ βαθμολογητές που πιέσθηκαν ή πείσθηκαν για να αλλάξουν τις βαθμολογίες, τίποτα δεν αποκλείει είτε να υπάρχουν και άλλες ίδιες περιπτώσεις που απλώς δεν γνωστοποιήθηκαν, για οποιονδήποτε λόγο, είτε στο μέλλον να συμβούν πολύ χειρότερα. Οπως τίποτε δεν αποκλείει αυτές οι… ελάχιστες για τον αξιότιμο γενικό γραμματέα 33 περιπτώσεις αλλοίωσης των βαθμών να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση του συστήματος εξετάσεων και ακύρωση όλων των βαθμολογιών. Οποιοσδήποτε από τους 33 υποψήφιους θεωρήσει ότι τον αδικεί η επαναβαθμολόγηση, όταν μάλιστα γίνεται έξω από κάθε διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Κατά το άλλα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ούτε καν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι επί των ημερών του έγινε η πρώτη παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων με «άνωθεν εντολές», όπως διαπιστώθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου