ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Η Ζ. Μακρή

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

«Σε απάντηση της επιστολής σας και σχετικά με τα θέματα που θίγετε και αφορούν στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου σας γνωρίζουμε:
Έργα στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου (ΚΑΣΚ):
– Η εγκεκριμένη μελέτη των έργων Α΄ φάσης, που περιλαμβάνει την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 60.000 μ2 και μικρή επέκταση κατά περίπου 100 μ. του β. άκρου του διαδρόμου, έχει αποσταλεί στην ΕΥΔΕ αεροδρομίων Ν. Ελλάδας προκειμένου να δημοπρατηθεί. Εκτιμάται η ανάδειξη αναδόχου του έργου περί το τέλος του 2007.
– Έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες για την ένταξη του έργου στο Δ΄ΚΠΣ.
– Οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση της απαιτούμενης για τα έργα περιοχής ολοκληρώνονται σύντομα.
– Σχετικά με το θέμα της μετατόπισης του δρόμου στο νότιο κατώφλι του Δ/δ – και έπειτα από τα β και γ σχετικά που σας αποστέλλουμε συνημένα – η ΥΠΑ αναμένει το σχέδιο της νέας χάραξης από τον Δήμο Σκιάθου προκειμένου να αξιολογήσει τις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν για το νότιο άκρο του Δ/δ.
– Όσον αφορά στα θέματα λειτουργίας / ασφαλείας του αερολιμένα όπως περίφραξη, φθορές, θυρών στα WC κλπ θα αντιμετωπισθούν με τη νέα μελέτη η οποία έχει εγκριθεί και πρόκειται να υλοποιηθεί.

Πυρασφάλεια στον ΚΑΣΚ
– Ο ΚΑΣΚ από πλευράς πυροσβεστικού και διασωστικού εξοπλισμού πληροί τις προϋποθέσεις για να παρέχει πλήρη κάλυψη της 7ης κατηγορίας πυρασφάλειας.
– Από πλευράς προσωπικού σας γνωρίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2007 η πυροσβεστική δύναμη του ΚΑΣΚ ενισχύθηκε με δύο επιπλέον μόνιμους πυροσβέστες, ήτοι διαθέτει συνολικά έξι μόνιμους. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου ο αερολιμένας ενισχύεται με ένα μόνιμο πυροσβέστη με μετακίνηση και με έναν εποχικό πυροσβέστη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου