ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: H Ροδούλα Ζήση

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Μετά από τις επανειλημμένες ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, σχετικά με την ανάγκη ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου επιβατικού σταθμού στο Πολιτικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς και της υλοποίησης όλων των υπολοίπων υποδομών, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης αναφέρει στην απάντησή του προς την κα Ζήση, ότι ο νέος αεροσταθμός του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου θα αποπερατωθεί τέλος του έτους 2008, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρ. Φώλιας, ενημερώνει την κα Ζήση ότι για το έτος 2007 εγκρίθηκαν πιστώσεις για το Αεροδρόμιο Αγχιάλου ύψους 7.100.000,00 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στην απάντησή τους προς τη Βουλευτή κα Ζήση ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρουν τα εξής:
Απάντηση του Υπουργού Μεταφορών στη Ροδούλα Ζήση
«1. Σύμφωνα με το ΥΠΑ/Δ13/Α/25103/1272/28-6-2007 έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο νέος αεροσταθμός, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλον χώρος του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου θα ολοκληρωθούν τέλος του 2008, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει καταρτίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΔΕ/Α/Δ Ν. Ελλάδας, το οποίο υλοποιεί το έργο.
2. Η ΥΠΑ δεν έχει αρμοδιότητα για έργα οδοποιίας εκτός του αεροδρομίου. Παρά ταύτα, έχει ήδη εκπονηθεί από την Υπηρεσία μας η μελέτη σύνδεσης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου με τον ΠΑΘΕ και το Βόλο.
3. Όπως αναφέρεται στο παραπάνω σημείο, η ΥΠΑ δεν έχει αρμοδιότητα για εκτέλεση απαλλοτριώσεων και κατασκευή έργων οδοποιίας εκτός του αεροδρομίου. Σε συνδυασμό με το γεγονός της στενότητας των οικονομικών πόρων της ΥΠΑ, καθίσταται αδύνατη η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου. Πάντως, έχουμε ήδη ειδοποιήσει τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια και Νομαρχία) να μεριμνήσουν για τη χρηματοδότηση (ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα κ.λ.π.) και υλοποίηση του έργου.
4. Η μελέτη σύνδεσης του αγωγού λυμάτων του αεροδρομίου με τον πλησιέστερο βιολογικό καθαρισμό έχει ήδη εκπονηθεί από την ΥΠΑ.
5. Η ΥΠΑ έχει εξασφαλίσει τη συνεχή ροή της χρηματοδότησης, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου».
Όσον αφορά στη σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρει ότι στην οριστική μελέτη χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβλέπεται και σιδηροδρομική στάση στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.
Απάντηση στη Ροδούλα Ζήση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών
«Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει ενταχθεί από το έτος 2002, μετά από πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο είναι και φορέας υλοποίησης του έργου, το έργο «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΓΧΙΑΛΟΥ» με προϋπολογισμό 52.689.000,00, πληρωμές μέχρι 31.12.2006 ύψους 20.810.886,00 ευρώ και εγκεκριμένες πιστώσεις για το τρέχον έτος ύψους 7.100.000,00 ευρώ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου