ΤΟΠΙΚΑ

Για υφέρποντα ρατσισμό…

για-υφέρποντα-ρατσισμό-851206

Για ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλων και για ελλιπή ενημέρωσή τους κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Νομού Μαγνησίας. Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Χαρ. Ζιώγκα και το γραμματέα Δημ. Πάνο, κοινοποιείται προς τους βουλευτές, το Νομάρχη και τους Δημάρχους, από τους οποίους ζητούν τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, έτσι ώστε να βελτιωθεί, όπως λένε, η συμπεριφορά των υπηρεσιών απέναντί τους.
Ειδικότερα η επιστολή του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Νομού Μαγνησίας έχει ως εξής:
« Όπως γνωρίζετε, το Νοέμβρη του έτους που πέρασε (το 2006) ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάνη η χορήγηση σε εμάς τους Βορειοηπειρώτες της Ελληνικής Ιθαγένειας. Το γεγονός αυτό μας έδωσε μεγάλη χαρά και ανακούφιση, γιατί ελπίζουμε πως με την πραγματοποίηση αυτής της απόφασης θα αποφύγουμε την μεγάλη ταλαιπωρία που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, στη μάνα Πατρίδα, την Ελλάδα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί από εμάς τους Βορειοηπειρώτες αποκτήσαμε την Ελληνική Ιθαγένεια και σύντομα θα την αποκτήσουν και οι υπόλοιποι, ο αριθμός των oποίων θα ξεπεράσει τις τρεις χιλιάδες.
Με μεγάλη μας λύπη θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως και σε αυτή τη φάση της ζωής μας, όπως και παλαιότερα, στις δημόσιες υπηρεσίες αρκετοί υπάλληλοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μας δημιουργήσουν προβλήματα για υποθέσεις που μας αφορούν, παρόλο που οφείλουν να μας εξυπηρετήσουν, γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή τους, να εξυπηρετούν τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.
Με την απόκτηση της ελληνικής Ιθαγένειας υποχρεωτικά πρέπει να κάνουμε και αλλαγή των στοιχείων στην Εφορία και σε αρκετές άλλες υπηρεσίες για να ταυτοποιούνται τα στοιχεία με την νέα ταυτότητα που παραλάβαμε.
Σας ενημερώνουμε πως συναντάμε πολλές δυσκολίες.
Θα αναφέρουμε δυο περιπτώσεις για να δείξουμε πως και τώρα που έχουμε αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια δυστυχώς μερικοί υπάλληλοι εξακολουθούν να μας αποκαλούν αλλοδαπούς. Για να αλλάξει τα στοιχεία στο ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας ένας Βορειοηπειρώτης που απόκτησε την Ελληνική Ιθαγένεια χρειάσθηκε να γίνει ολόκληρη φασαρία, γιατί ο Προϊστάμενος δεν γνώριζε ή έκανε πως δεν γνώριζε πως η ταυτότητα που παρουσίασε ο Βορειοηπειρώτης ήταν ίδια με αυτή που είχε και ο ίδιος, ο Προϊστάμενος λέγοντας πως από πού να ξέρει πως ο βορειοηπειρώτης έχει την Ελληνική Ιθαγένεια. Για την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει χρειάστηκε η παρέμβαση του Διευθυντή κ. Ν. Κοίλια για να λυθεί αυτό το απλό και ασήμαντο πρόβλημα, για το οποίο χρειάσθηκε να χαθούν δύο μεροκάματα.
Το ίδιο πράγμα συνέβη και με άλλον Βορειοηπειρώτη, αυτή τη φορά στην Εφορία της Νέας Ιωνίας. Ζήτησε να αλλάξει τα στοιχεία της κόρης του βάσει της νέας ταυτότητας που παρέλαβε από την Αστυνομία και δεν τον εξυπηρέτησαν, γιατί ή δεν θέλησαν ή δεν γνωρίζουν τους νόμους και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους άδικα. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων στο γραφείο 10 στην Εφορία της Νέας Ιωνίας ήταν πολύ προκλητική και χυδαία. Δεν αναγνωρίζουν ούτε την Ελληνική Ταυτότητα, λέγοντας πως η Ταυτότητα είναι για να σας ελέγχει η αστυνομία μόνο. Εσείς, ό,τι και να κάνετε, Αλβανοί είστε.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί τόσο μίσος!!
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν να εμφανίζονται και άλλα προβλήματα, γι’ αυτό παρακαλούμε να βοηθήσετε να μην ταλαιπωρούμαστε άδικα, γιατί και εμείς έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες και ζητάμε από εσάς να ενημερωθούν οι υπάλληλοι στις αρμόδιες υπηρεσίες για το θεσμικό πλαίσιο που αφορά εμάς, τους Βορειοηπειρώτες, έτσι ώστε όλοι να είναι ενήμεροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των Βορειοηπειρωτών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου